Εκδήλωση τιμής στα μέλη του Μακεδονικού Γραφείου του ΚΚΕ που δολοφονήθηκαν το 1941 στην Παλαιοκώμη

Εκδήλωση τιμής στα μέλη του Μακεδονικού Γραφείου του ΚΚΕ τα οποία δολοφονήθηκαν στην Παλαιοκώμη Σερρών το 1941, πραγματοποίησε το πρωί της Κυριακής 9 Οκτώβρη, η Κομματική Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, στο πλαίσιο του εορτασμού των 100 χρόνων του ΚΚΕ.

ekdhlwsh-mesolakkia-5

Η εκδήλωση ξεκίνησε με κατάθεση στεφάνων στο μνημείο για τα δολοφονημένα μέλη του Μακεδονικού Γραφείου, στη Μεσσολακιά Σερρών. Στεφάνι κατέθεσε ο Ζήσης Λυμπερίδης, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας της Επιτροπής Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ. Στεφάνια κατέθεσαν, επίσης, εκπρόσωποι της Οργάνωσης Σερρών της ΚΝΕ, της ΚΟΒ Αμφίπολης του ΚΚΕ, της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Σερρών και της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Παγγαίου.

ekdhlwsh-rodolivos-8Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία του Ροδολίβους, όπου μίλησε ο Ζήσης Λυμπερίδης.

Τα μέλη του Μακεδονικού Γραφείου που πιάστηκαν και εκτελέστηκαν στο Στρυμόνα, κοντά στην Παλαιοκώμη, στις 6 του Οκτώβρη του ’41 ήταν οι: Παρασκευάς Μπάρμπας, Γραμματέας του Μακεδονικού Γραφείου, Αποστόλης Τζανής, Μωυσής Πασχαλίδης, Λάμπρος και Αραμπατζής Μαζαράκης.

Πηγη: 902.gr