«Έκδοση ψηφίσματος για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα»

Το Δημοτικό Συμβούλιο Σερρών στην συνεδρίαση της  25-9-2013 και με την 661/2013 απόφαση του αποφάσισε ομόφωνα την «Έκδοση ψηφίσματος για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα».

Κατόπιν εξέδωσε το παρακάτω ψήφισμα:

ΨΗΦΙΣΜΑ

 Το Δημοτικό Συμβούλιο Σερρών, καταδικάζει με τον πλέον απερίφραστο και κατηγορηματικό τρόπο την  εγκληματική δράση των ναζιστικού τύπου ταγμάτων εφόδου της Χρυσή Αυγής, που δολοφόνησαν πρόσφατα τον Παύλο Φύσσα, ένα δραστήριο μέλος του αντιφασιστικού αγώνα.

Η Χρυσή Αυγή έχει πλέον πετάξει τη μάσκα του εθνικιστή – «υπερπατριώτη» και από το κυνήγι των «λαθρο»-μεταναστών αρχικά, επιτίθεται πλέον στον  τελικό, πραγματικό της στόχο. Επιδίδεται στο χτύπημα δημοκρατών – αντιφασιστών πολιτών και συλλογικοτήτων,  στο χτύπημα συνδικαλιστών και απεργών, με σκοπό: α) την τρομοκράτηση όσων αντιστέκονται στη βάρβαρη κυβερνητική πολιτική και β) την αποτροπή των λαϊκών – εργατικών αγώνων για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.

Το φαινόμενο δεν είναι καινούργιο. Έχει  το προηγούμενό του στη Γερμανία του μεσοπολέμου.  Τότε τα αντίστοιχα  τάγματα εφόδου  του Αδόλφου Χίτλερ ξεκίνησαν τη δράση τους κυνηγώντας και χτυπώντας Εβραίους για να καταλήξουν σε πογκρόμ εναντίων δημοκρατών, σοσιαλιστών, αριστερών και κομμουνιστών.