Εκδόθηκε το νέο ημερολόγιο του Συλλόγου Βλάχων Ν.Σερρών «Γεωργάκης Ολύμπιος»

Εκδόθηκε το νέο ημερολόγιο του Συλλόγου Βλάχων Ν.Σερρών «Γεωργάκης Ολύμπιος»

Πριν λίγες μέρες εκδόθηκε το ετήσιο θεματικό ημερολόγιο του Συλλόγου Βλάχων Ν. Σερρών «Γεωργάκης Ολύμπιος» με γενικό τίτλο : «Σκηνές από το χθες της ζωής των Βλάχων του Ν.Σερρών». Η ιδέα για το φετινό ημερολόγιο του 2018 γενήθηκε μέσα από παλιές φωτογραφίες και μνήμες μιας άλλης εποχής που έχει πλέον περάσει.

Αναβίωση της παράδοσης

Φέτος, την επιμέλεια του Ημερολογίου είχε η χοροδιδάσκαλος του Συλλόγου κα Δήμητρα Κυριακοπούλου που με τη βοήθεια μικρών και μεγάλων χορευτών, της διοίκησης και φυσικά όλων των μελών κατάφεραν να αναβιώσουν και να δώσουν ζωή σε φωτογραφίες από το χθες της ζωής των Βλάχων της περιοχής μας.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Ευωδιές και χρώματα εκείνης της εποχής γεμίζουν το νέο ημερολόγιο. Μετά από τρεις μήνες σκληρής δουλειάς ξεκίνησε η διανομή του σε μέλη και σε φίλους της παράδοσης, είτε από πόρτα σε πόρτα, είτε ταχυδρομικώς.

Θεσμός 40 χρόνων

Είναι ένας θεσμός που μετρά σαράντα ένα χρόνια και δεν είναι λίγες οι οικογένειες που περιμένουν τη στιγμή που το διοικητικό συμβούλιο μαζί με χορευτές και μέλη, θα περάσουν από το σπίτι τους λίγο πριν τις γιορτές για να τους ευχηθούν για τη νέα χρόνια και να αφήσουν το καινούριο ημερολόγιο.

Το ημερολόγιο διατίθεται καθημερινές και στα γραφεία του Συλλόγου, κατά τις ώρες 19:00 μέχρι 21:00, ενώ στοιχεία επικοινωνίας μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του