Εκει που είχαμε «μισό» Κολυμβητήριο θα’χουμε… δύο, ίσως και… τρίτο;;;!!!

ΕΓΚΡΙΘΗΚΑΝ 2.000.000ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΣΤΟ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΛΕΙΣΤΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ.

Εκει που είχαμε «μισό» Κολυμβητήριο θα’χουμε… δύο, ίσως και… τρίτο;;;!!!

Έπρεπε να φτάσουν εκλογές για να δουν «φως» οι εκατοντάδες αθλητές και αθλήτριες του υγρού στίβου στις Σέρρες (σε κολύμβηση, πόλο, καλλιτεχνική, τεχνική, αμέα, με διακρίσεις και μετάλλια σε πανελλήνιο επίπεδο).

Ετσι μετά την ανακοίνωση της Τρίτης (23/4) από την Δημοτική Αρχή του Πέτρου Αγγελίδη, για την εξεύρεση λύσης στην αποπεράτωση του Κλειστού Κολυμβητηρίου στην Ομόνοια (το οποίο παραμένει γιαπί από το 2004), μετά από παρότρυνση του Υφυπουργού Αθλητισμού Γ.Βασιλειάδη, ήρθε μια μέρα μετά η ανακοίνωση από τoν Δήμαρχο Σερρών, για την αναβάθμιση του υπάρχοντος Κλειστού Κολυμβητηρίου στην Κοιλάδα των Αγίων Αναργύρων καθώς εγκρίθηκε χρηματοδότηση σχεδόν 2.000.000 ευρώ.

Αναλυτικά στην παρουσίαση από τον Δήμαρχο Σερρών Πέτρο Αγγελίδη αναφέρθηκε πως:

“Εγκρίθηκε από το Υπ.Οικονομίας και Ανάπτυξης η πρόταση που υπέβαλλε ο ΟΠΑΚΠΑ του Δήμου Σερρών για δράσεις εξοικονόμησης ενέργειας ύψους 1.979.515,70ευρώ” , αυτά δήλωσε ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης στην συνέντευξη τύπου που παραχώρησε με τον Πρόεδρο του ΟΠΑΚΠΑ Χατζημαργαρίτη Μαργαρίτη και τον δημοτικό σύμβουλο και υποψήφιο δήμαρχο της Δημοτικής Πρωτοβουλίας Σερραίων Θεόδωρο Αραμπατζή την Τετάρτη 24 Απριλίου 2019.

Ο πρόεδρος του ΟΠΑΚΠΑ Χατζημαργαρίτης Μαργαρίτης παίρνοντας τον λόγο είπε  ότι στο Κλειστό Κολυμβητήριο Σερρών θα γίνουν οι εξής εργασίες :

 • Αντικατάσταση υαλοπινάκων και κουφωμάτων
 • Εργασίες μόνωσης υγρασίας – ήχου – θερμότητας
 • Βαφή εσωτερικά και εξωτερικά του κτιρίου
 • Συστήματα εξαερισμού – κλιματισμού
 • Διάφορες ηλεκρομηχανολογικές εργασίες
 • Αντικατάσταση συμβατικών λαμπτήρων με φωτιστικά LED κ.λ.π

Ο κ. Αγγελίδης δήλωσε την ικανοποίηση του για την ένταξη της πρότασης και τις εργασίες ενεργειάκης αναβάθμισης  ύψους 2.000.000ευρώ που θα γίνουν στο Κλειστό Κολυμβητήριο και υπενθύμισε ότι η δημοτική αρχή κατά την διάρκεια της θητείας της στον τομέα του αθλητισμού υλοποίησε μέχρι τώρα έργα ύψους 2.000.000ευρώ και σε αυτά προστίθενται τα 2.000.000ευρώ της ενεργειακής αναβάθμισης του κολυμβητηρίου που εγκρίθηκαν τώρα. Δηλαδή η δημοτική αρχή κατά την διάρκεια της δημαρχιακής της θητείας έχει να επιδείξει στον τομέα του αθλητισμού  έργα συνολικού ύψους 4.000.000ευρώ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής:

Τα έργα που υλοποίησε μέχρι τώρα η δημοτική αρχή στον τομέα του αθλητισμού είναι τα εξής:

 • Αναβάθμιση των δύο υπαίθριων γηπέδων μπάσκετ στο αθλητικό πάρκο Ομόνοιας και στην κοιλάδα των Αγ. Αναργύρων
 • Ανακαίνιση των γηπέδων τένις της κοιλάδας των Αγ.Αναργύρων
 • Τοποθέτηση εξοπλισμού πρώτων βοηθειών, όπως καρδιογράφος, φιάλες οξυγόνου, απινιδωτές, οξύμετρα κ.ά στο κολυμβητήριο, στο κλειστό γυμναστήριο Ομόνοιας και στο Εθνικό Στάδιο Σερρών και τοποθέτηση ανυψωτικών συστημάτων για την αύξηση της προσβασιμότητας Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες στο κολυμβητήριο στο κλειστό γυμναστήριο της κοιλάδας των Αγ.Αναργύρων και στο κλειστό γυμναστήριο Ομόνοιας.
 • Σύνδεση με φυσικό αέριο του κολυμβητηρίου και του κλειστού γυμναστηρίου κοιλάδας Αγ.Αναργύρων, με αποτέλεσμα τη σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας.
 • Ολοκλήρωση των εργασίων στατικής επάρκειας στο νότιο πέταλο του δημοτικού γηπέδου με στόχο την ασφάλεια των θεατών.
 • Κατασκευή εγκαταστάσεων πυροπροστασίας στο κολυμβητήριο του Δήμου Σερρών
 • Προμήθεια – εγκατάσταση προκατασκευασμένου συνθετικού τάπητα στίβου Δημοτικού Σταδίου Σερρών.
 • Παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας στο Κλειστό Γυμναστήριο και στο Κολυμβητήριο.

Ολοκληρώνοντας ο Δήμαρχος Σερρών είπε ότι πολύ σύντομα στο πρόγραμμα “ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ II” θα ενταχθούν η κατασκευή κερκίδας στο Γήπεδο Ποδοσφαίρου Σκουτάρεως προϋπολογισμού 360.000ευρώ και η προμήθεια ξύλινου δαπέδου και μπασκετών στο Κλειστό Γυμναστήριο Σερρών προϋπολογισμού 119.000ευρώ.

Χρονική συγκυρία

Εντύπωση προκαλεί η χρονική στιγμή που εξευρέθηκε ο «πακτωλός» χρημάτων για τον αθλητισμό και ειδικά για τον υγρό στίβο, όταν αυτός είχε γίνει… σχεδόν «σημαία» στις αντίπαλες παρατάξεις που διεκδικούν τον δημαρχιακό θώκο. Τόσο μάλιστα που κάποιοι «χαριτολογώντας» έλεγαν να μην απορούμε αν ανακοινωθεί και …τρίτο κολυμβητήριο στον Αη Γιάννη, λόγο των… άφθονων νερών που υπάρχουν εκεί.

Επίσης αν παρατηρήσει κανείς θα δει πως στον Αθλητισμό η Δημοτική Αρχή άρχισε να «επενδύει» τα τελευταία δύο χρόνια της εννεαετούς θητείας της.

Advertisements