ΕΚΛΕΙΣΕ το 3ο Γυμνάσιο Σερρών, λόγω παγετού, καθώς και τα Ειδικά Σχολεία

ΕΚΛΕΙΣΕ το 3ο Γυμνάσιο Σερρών, λόγω παγετού, καθώς και τα Ειδικά Σχολεία

Το πρωϊ της Δευτέρας 16/1, κι ενώ οι μαθητές των Γυμνασίων και Λυκείων προσήλθαν κανονικά στα σχολεία της πόλης των Σερρών, στο 3ο Γυμνάσιο, το οποίο βρίσκεται στις παρυφές του λόφου Κουλά και στεγάζεται σε ένα από τα παλιότερα κτίρια των Σερρών, η Διευθύντρια βλέποντας την κατάσταση που επικρατούσε στο σχολείο, εισηγήθηκε στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση την αποχώρηση των μαθητών από αυτό, για λόγους ασφαλείας.

Σε επικοινωνία μας με τη Διεύθυνση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, μας είπαν πως το σχολείο έκλεισε καθώς υπάρχει πρόβλημα με τον παγετό, αφού λόγω της παλαιότητάς του, έχει πολλές σκάλες, οι οποίες ήταν καλυμμένες με πάγο και κινδύνευε η σωματική ακαιρεώτητα των μαθητών/τριών και των διδασκόντων. Επιπλέον οι τουαλέτες του σχολείου είναι εξωτερικές και τα νερά σε αυτές είναι παγωμένα.

Για λόγους ασφαλείας έκλεισαν επίσης και τα δύο Ειδικά Σχολεία των Σερρών.

Πρόβλημα στο σχολείο στα Πορρόια

Πρόβλημα υπάρχει και με το Γυμνάσιο στα Πορρόια, καθώς εκεί από το πρωί έχει πυκνή χιονόπτωση, αποφασίστηκε δε τα παιδιά να παραμείνουν στο Σχολείο, καθώς θα πρέπει να υπάρξει συνενόηση με το ΚΤΕΛ Σερρών για να στείλει τα λεωφορεία να μεταφέρει τους μαθητές, νωρίτερα από τη καθορισμένη ώρα.

ΔΕΝ υπάρχει πρόβλημα θέρμανσης

Οσο αναφορά τη θέρμανση μας ειπώθηκε πως η Διεύθυνση Β’βάθμιας εκπαίδευσης, έχει ενημερώσει όλους τους Διευθυντές των Σχολείων για την αναφορά τυχόν προβλημάτων θέρμανσης, και μέχρι στιγμής δεν είχε αναφερθεί κάποιο τέτοιο πρόβλημα.

ΚΑΝΟΝΙΚΑ θ’ανοίξουν (μάλλον) αύριο τα σχολεία

Τα σχολεία πιθανόν αύριο ν’ανοίξουν κανονικά μέσα στη πόλη των Σερρών, καθώς το χιόνι που έπεφτε το πρωϊ σταμάτησε να πέφτει με την ιδια ένταση, και δεν φαίνεται να δημιουργεί πρόβλημα στην πρόσβαση στις σχολικές μονάδες.

Πάντως η όποια ανακοίνωση ΜΗ λειτουργίας των Σχολείων σε επίπεδο νομού θα βγεί το απόγευμα ή αύριο το πρωί (για τα σχολεία της πόλης).

Κλειστά παραμένουν σήμερα τα σχολεία στο Δήμο Αμφίπολης.