Έκλεψε τις εντυπώσεις η «φαντασία γεύσεων με σερραϊκό άρωμα» – 147 συμμετοχές από 17 ΙΕΚ (φωτορεπορταζ)

Έκλεψε τις εντυπώσεις η «φαντασία γεύσεων με σερραϊκό άρωμα» – 147 συμμετοχές από 17 ΙΕΚ (φωτορεπορταζ)

Με μεγάλη επιτυχία (τόσο από πλευράς συμμετοχών, όσο και από πλευράς οργάνωσης) πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 23/24 Απριλίου ο 1ος πανελλήνιος διαγωνισμός σπουδαστών αρχιμαγείρων ΙΕΚ που διοργανώθηκε από το Επιμελητήριο Σερρών και το Δημόσιο ΙΕΚ Σερρών με την έγκριση της Γενικής Γραμματείας δια Βίου Μάθησης. Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του  Ξενοδοχείου “Elpida resort & Spa” στη Κοιλάδα των Αγίων Αναργύρων.

Οι συμμετοχές των Σπουδαστών ΙΕΚ έφτασαν τις 147 από 17 ΙΕΚ από διάφορες περιοχές της Ελλάδας

Αναλυτικά οι συμμετοχές ανά ΙΕΚ ήταν

ΙΕΚ-2016-04-25_203207

Κριτές των σπουδαστών οι καταξιωμένοι σεφ κ. Αθανάσιος Σκούρας (Αρχιμάγειρας της Προεδρίας της Ελληνικής Δημοκρατίας), ο κ. Ζαγκας Παναγιώτης (Καθηγητής μαγειρικής στο ΙΕΚ Σερρών) και ο κ. Γεώργιος Νιώτης (CHEF COOK EXECUTIVE)

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της εκδήλωσης ο διαγωνισμός την πρώτη ημέρα (23/4) Σάββατο περιελάμβανε τα ινστιτούτα αρχιμαγείρων (chef) σε δράση (διαγωνισμός μαγειρικής  σπουδαστών και πρόσφατα αποφοίτων ΙΕΚ)

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Συνεχίστηκε με Show Kitchen (εκπληκτικά εδέσματα σε ζωντανή παρουσίαση από εξαιρετικούς ΣΕΦ και σπουδαστές-φαγητό για όλους). Ακολούθησε στρογγυλό τραπέζι για τα ζητήματα της κατάρτισης των chef  και θέμα «Καλές πρακτικές και αξίες στα ΙΕΚ»

Το απόγευμα υπήρχε φόρουμ συνάντησης hotel manager και food manager με τους άριστους και έκλεισε με την απονομή βραβείων.

Παράλληλα στους χώρους του ξενοδοχείο λειτουργούσε Έκθεση ειδικών τοπικών προϊόντων, ενώ πραγματοποιήθηκε και επίδειξη λειτουργίας υπερσύγχρονων συσκευών επαγγελματικής κουζίνας

Σε δηλώσεις ο Α’ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών, Δημήτρης Γιαννάκης  τόνισε ότι:

«Το Επιμελητήριο Σερρών  σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για την επιχειρηματικότητα και την οικονομία διοργανώνει την 1η εκδήλωση «ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΓΕΥΣΕΩΝ ΜΕ ΣΕΡΡΑΪΚΟ ΑΡΩΜΑ» σε κλίμα αγαστής συνεργασίας και σύμπνοιας με το Δημόσιο ΙΕΚ Σερρών με σκοπό να προβάλει, να αναδείξει και να τονώσει την τοπική επιχειρηματικότητα και τα τοπικά προϊόντα της περιοχής  και παράλληλα να αποτελέσει αυτή η δραστηριότητά του ένας ξεχωριστός τόπος συνάντησης παραγωγών, επιχειρηματικών και επισκεπτών-καταναλωτών.

Το διαγωνισμό επισκέφθηκαν ο Πρόεδρος του ΕΒΕΣ Χρήστος Μέγκλας, και οι επιχειρηματίες Αφοι Κάντζα.

Φαντασια-γευσεων-σερραϊκο-άρωμα-DSCN7107Την δεύτερη μέρα ξεκίνησε με διαγωνισμό μαγειρικής με θέμα τα νηστίσιμα, ενώ τις εντυπώσεις έκλεψε για ακόμη μια φορά το Show Kitchen όπου σε ζωντανή παρουσίαση από εξαιρετικούς ΣΕΦ και σπουδαστές οι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν εκπληκτικά νηστίσιμα εδέσματα

Πραγματοποιήθηκε  διάλεξη για τις νέες τάσεις στη υψηλή τέχνη της μαγειρικής και παράλληλα χορευτικά δρώμενα από τον ποντιακό σύλλογο «ΟΙ ΑΚΡΙΤΕΣ»

Επιχειρηματική συνάντηση καριέρας των σπουδαστών-διαγωνιζόμενων με hotel managers και food managers
Με την απονομή βραβείων και άριστες εντυπώσεις από τους συμμετέχοντες έκλεισε ο 1ος διαγωνισμός

Serraiko-aroma-statistiki-2016

Tα ονόματα των συμμετεχόντων και οι νικητές των βραβείων

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ 2016

Πολλές φωτογραφίες μπορείτε να δείτε στη σελίδα μας στο facebook Πρώτη μέρα, Δεύτερη μέρα