Εκλογές παρωδία, καταγγέλλει η Επιτροπή Αγώνα Ιδιωτικών Υπαλλήλων Σερρών

Εκλογές παρωδία, καταγγέλλει η Επιτροπή Αγώνα Ιδιωτικών Υπαλλήλων Σερρών

Έγγραφη καταγγελία της Επιτροπής Αγώνα Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Σερρών (ΠΑΜΕ) για εκλογές παρωδία στο Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Σερρών.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της

«πρόκειται για σωματείο σφραγίδα, χωρίς καμία παρέμβαση, χωρίς καμία δράση όλο το προηγούμενο διάστημα. Οι εκλογές έγιναν σε μία αίθουσα 2 επί 2 χωρίς καμία ανακοίνωση από τα πριν, χωρίς να γίνουν γνωστές στην πλειοψηφία των εργαζομένων του κλάδου, ενώ δεν έγινε ποτέ εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση».

Η Επιτροπή Αγώνα αναφέρει ότι

«εντελώς παράνομα, η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου δεν επέτρεψε σε μέλος της διοίκησης της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων να παρακολουθήσει τις αρχαιρεσίες και να υποβάλει ένσταση για την νοθεία που έγινε. Με κλασικές πρακτικές που αρμόζουν μόνο στους εκπροσώπους των εργοδοτών όπως είναι και η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Σερρών, αλλά και με την υποστήριξη του δικαστικού αντιπροσώπου οι αρχαιρεσίες παρωδίας και νοθείας ολοκληρώθηκαν».

«Η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου βρίσκεται με το μέρος της εργοδοσίας»

Η Επιτροπή Αγώνα Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Σερρών σημειώνει ότι

«χρόνια τώρα η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου βρίσκεται με το μέρος της εργοδοσίας και όχι των εργαζομένων. Υπερασπίζεται την ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου, την ΕΕ, κάνει το παν για να μην κινείται φύλλο στους εργασιακούς χώρους και οι εργαζόμενοι να δέχονται αδιαμαρτύρητα τη σφαγή τους.

Μέσα από τέτοιες εκλογικές διαδικασίες επιδιώκει να ελέγχει τους συσχετισμούς στα σωματεία, τις ομοσπονδίες και το εργατικό κέντρο της πόλης προς όφελος της εργοδοσίας».

Καλεί τους εργαζόμενους να γυρίσουν την πλάτη στον εργοδοτικό συνδικαλισμό, να οργανωθούν στην επιτροπή αγώνα ιδιωτικών υπαλλήλων και να συμπορευτούν με το ΠΑΜΕ στον αγώνα για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους.