Εκλογές της ΝΔ: Ξεκάθαρο προβάδισμα Μεϊμαράκη στην Π.Ε. Σερρών με δεύτερο τον Τζιτζικώστα

Εκλογές της ΝΔ: Ξεκάθαρο προβάδισμα Μεϊμαράκη στην Π.Ε. Σερρών με δεύτερο τον Τζιτζικώστα

Τα αποτελέσματα στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών (υπολείπεται ένα εκλογικό τμήμα στην περιοχή της Σιντικής από τα 28 που υπήρχαν στις Σέρρες) στις εκλογές για την ανάδειξη Προέδρου στη ΝΔ που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 20/12, έδειξαν καθαρή επικράτηση του Ευάγγελου Μεϊμαράκη (με 42%) με δεύτερο τον Απόστολο Τζιτζικώστα (27%) και τρίτο τον Κυριάκο Μητσοτάκη (20%) που έκανε και την έκπληξη (τουλάχιστον στις Σέρρες που η παρουσία του περιορίστηκε σε ένα πέρασμα 2-3 ωρών).

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η συμμετοχή σε Πανελλήνιο επίπεδο καθώς έφτασε τις 400 χιλιάδες. Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα ο Ευάγγελος Μειμαράκης έχει καθαρό προβάδισμα σε σχέση με τους άλλους υποψηφίους. Μάχη για την δεύτερη θέση μεταξύ Κυριάκου Μητσοτάκη και Απόστολου Τζιτζικώστα. Όλα δείχνουν ότι θα χρειαστεί και δεύτερος γυρος εκλογών (10 Ιανουαρίου) για την ανάδειξη αρχηγού στη ΝΔ

Αναλυτικά τα αποτελέσματα ανα Δήμο και ανα υποψήφιο έχουν ως εξής:

εκλογες-ΝΔ-αποτελεσματα-Σερρών

Να θυμίσουμε ότι στις περασμένες εκλογές στις 20 Σεπτέμβρη τη ΝΔ στον νομό Σερρών ψήφισαν 39.370 ψηφοφόροι που αν το συγκρίνουμε με την προσέλευση στις κομματικές κάλπες 7.170 βλέπουμε μια συμμετοχή 1 στους 5,5 ψηφοφόρους ή αλλιως περίπου το 23% που πιθανόν ψήφισαν ΝΔ στις τελευταίες εκλογές προσήλθαν να ψηφίσουν και για την εκλογή προέδρου στο κόμμα.

Advertisements