Εκπτώτων συνέχεια, «διάσημοι» και… υποψήφιοι αρχηγοί που αναζητούν στήριγμα

Εκπτώτων συνέχεια, «διάσημοι» και… υποψήφιοι αρχηγοί που αναζητούν στήριγμα
Του Νίκου Φαλαγκάρα [nicfalag@yahoo.gr]
Του Νίκου Φαλαγκάρα
[nicfalag@yahoo.gr]

[Του Νίκου Φαλαγκάρα]

Καλή σας, μέρα, φίλες και φίλοι.

Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για τα Χριστούγεννα και ας μη βοηθάει και τόσο ο καιρός για να το συνειδητοποιήσουμε. Το ημερολόγιο πάντως είναι ανυποχώρητο επ’ αυτού. Κάθετο όπως θα έλεγε κι ένας του πάλαι ποτέ ΠΑΣΟΚ.

Το ‘φεραν από ‘δω, το ‘φεραν από ‘κει, πάει κι ο δήμαρχος Αχιλλέας Μπέος. ‘Εκπτωτος κι αυτός, πήγε να συναντήσει τον αλήστου μνήμης περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτη Ψωμιάδη.

Κατόπιν αυτού, η χειρότερη εξέλιξη που μπορεί να υπάρξει είναι, τώρα, να υποτροπιάσουν εκείνα τα καρδιακά του και να έχουμε έτσι άλλα ντράβαλα. Τουλάχιστον το δημαρχιλίκι, που με τόσο κόπο κατάφερε ο άνθρωπος να κερδίσει, του είχε εξασφαλίσει ένα minimum προστασίας. Ενώ τώρα, κατρακυλώντας κακήν κακώς από τον θρόνο του, αθώος (αλλά τι λέω; άσπιλος και αμόλυντος, λευκή περιστερά!) άνθρωπος, βρίσκεται πια στα χέρια και το έλεος των… εισαγγελέων. (Λαέ μου ευκολόπιστε και πάντα προδομένε, τι πας και εκλέγεις μερικές φορές; Πιο κάτω δεν έχει, αλλά εσύ εκεί, επιμένεις!)

Αυτή κι αν είναι είδηση. Έξι δεκάδες διασήμων Ελλήνων (μεταξύ αυτών η κ. Ραχήλ Μακρή και ο κ. Κωνσταντίνος Μπογδάνος), διαβάζουμε, φωτογραφίζονται για ανθρωπιστικούς σκοπούς. Ο σκοπός, είπαμε, αγιάζει τα μέσα, ιδίως όταν τα ίδια τα μέσα από τη φύση τους προσφέρονται προς τούτο.

Στη Νέα Δημοκρατία εν τω μεταξύ, εν αναμονή της εκλογής του νέου αρχηγού ερίζουν περί το ποιον εκ των τεσσάρων υποψηφίων στηρίζει ο πρώην πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής. Από τις αντιδράσεις των ίδιων των υποψηφίων συνάγει κανείς το συμπέρασμα ότι απαιτούν να τους στηρίξει (δίκαια πράγματα, όχι αστεία) όλους το ίδιο.

Πάντως η VODAFONE έκανε τις πετυχημένες δοκιμές της και την Κυριακή θα είναι όλα έτοιμα για την ιστορική αναμέτρηση. Εκτός κι αν ξανασπάσει ο διάβολος το πόδι του…

Τέλος, να πω ότι συντάσσομαι με όλους εκείνους που πρεσβεύουν και το διακηρύσσουν δημόσια ότι αυτός ο εκ Κρήτης ορμώμενος Παύλος Πολάκης κάθε άλλο μοιάζει για υπουργός, και δη Υγείας. Δεν είναι μόνο η προφορά, το ανακατωμένο μαλλί, το μουστάκι και η απουσία λαιμοδέτου. Είναι και το ότι πάει κι ανοίγει μέτωπα σε έναν τόσο ευαίσθητο χώρο. Πράγμα που οι πάντα ευαίσθητοι προστάτες της δεν είναι σε καμία περίπτωση διατεθειμένοι να του συγχωρήσουν. Πολύ δε περισσότερο να του επιτρέψουν.