Εκτακτη σύσκεψη στην Π.Ε. Σερρών: Ισορροπία τρόμου της στάθμης των νερών μεταξύ Κερκίνης και Στρυμόνα

Εκτακτη σύσκεψη στην Π.Ε. Σερρών: Ισορροπία τρόμου της στάθμης των νερών μεταξύ Κερκίνης και Στρυμόνα
φωτογραφία της Κερκίνης απο την Αερολέσχη Σερρών
φωτογραφία της Κερκίνης απο την Αερολέσχη Σερρών

Οι πλημμύρες τις Παρασκευής αλλά και οι νέες πλημμύρες το μεσημέρι του Σαββάτου 28/3, σήμαναν κόκκινο συναγερμό στις υπηρεσίες της Π.Ε. Σερρών ενώ έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Σερρών, θα πραγματοποιηθεί σήμερα Σάββατο 28/3, στις 18.00 το απόγευμα στην αίθουσα «Κωνσταντίνος Καραμανλής» του Διοικητηρίου Σερρών, με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Μωυσιάδη.

Σκοπός της σύσκεψης είναι ο συντονισμός όλων των εμπλεκόμενων με την πολιτική προστασία φορέων και η λήψη αποφάσεων και μέτρων προστασίας για την αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων μετά και τη νέα επιδείνωση του καιρού τις τελευταίες ημέρες .Οι έντονες βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν στο Νομό Σερρών κυρίως όμως στη γειτονική Βουλγαρία είχαν ως αποτέλεσμα την αύξηση της στάθμης στη λίμνη Κερκίνη, γεγονός που καθιστά  αναγκαία την αύξηση της εξερχόμενης παροχής από τα  θυροφράγματα, ώστε να εξαλειφθεί ο κίνδυνος αστοχίας του ανατολικού αναχώματος της λίμνης.

Επιπλέον, με δεδομένη την ήδη αυξημένη στάθμη των υδάτων στον Στρυμόνα υπάρχει ενδεχόμενο υπερχείλισης σε ευαίσθητα σημεία των αναχωμάτων στην περιοχή του Αχινού.

Με την διαμορφωθείσα κατάσταση, κρίνεται επιτακτική η πολύ καλή συνεργασία όλων των φορέων ώστε να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά το πρόβλημα που έχει ανακύψει.