Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού: Kαταιγίδες και χιόνια τη Δευτέρα-Θυελώδεις άνεμοι στην πόλη των Σερρών

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού: Kαταιγίδες και χιόνια τη Δευτέρα-Θυελώδεις άνεμοι στην πόλη των Σερρών

2015-01-11_200547Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε σήμερα από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει επιδείνωση του καιρού από τις πρωινές ώρες αύριο Δευτέρα και από τα βορειοδυτικά με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, τα χιόνια ακόμα και σε ημιορεινές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας και τους θυελλώδεις βοριάδες 8-9 μποφόρ.
Πιο αναλυτικά:
Αύριο Δευτέρα (12-01-2015) στη δυτική, κεντρική και βόρεια χώρα προβλέπονται βροχές, καταιγίδες κυρίως πάνω από τις θαλάσσιες περιοχές και χιόνια στα κεντρικά και βόρεια ορεινά και ημιορεινά. Τα φαινόμενα αυτά, που κατά τόπους θα είναι ισχυρά, βαθμιαία θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη χώρα.
Για τις Σέρρες το κύμα κακοκαιρίας θα πλήξει το νομό τις πρώτες πρωϊνές ώρες με βροχή και χιονόνερο στην μέσα στην πόλη, ενώ χιόνια θα καλύψουν τις περιοχές με υψηλότερο υψόμετρο. (σ.σ. Τελικά το κυμα κακοκαιρίας πέρασε γρηγορότερα με μονο αντίκτυπο τους θυελώδεις ανέμους που  έπληξαν την πόλη τις πρώτες πρωϊνές ώρες της Δευτέρας).
Τα φαινόμενα θα αρχίσουν να υποχωρούν από τις μεσημεριανές ώρες ενώ το απόγευμα θα σταματήσουν.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -4 τις πρωϊνές ώρες έως 7 βαθμους Κελσίου τις μεσημεριανές.
Από τις απογευματινές ώρες χιόνια θα πέσουν στα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Πελοποννήσου και ορεινές της Κρήτης, ενώ παράλληλα θα επικρατήσουν θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι 8-9 μποφόρ.
Σταδιακά και μέχρι τη νύχτα τα φαινόμενα στη δυτική, κεντρική και βόρεια χώρα θα εξασθενήσουν