Εκτός βουλής, ο ομιλητής της κεντρικής προεκλογικής εκδήλωσης της ΝΔ στις Σέρρες – «θύμα» του εκλογικού νόμου «Παυλόπουλου»!!!

Εκτός βουλής, ο ομιλητής της κεντρικής προεκλογικής εκδήλωσης της ΝΔ στις Σέρρες – «θύμα» του εκλογικού νόμου «Παυλόπουλου»!!!

Ο ομιλητής στην κεντρική προεκλογική εκδήλωση της ΝΔ στις Σέρρες (την περασμένη εβδομάδα), Ευριπίδης Στυλιανίδης, δεν κατάφερε να εκλεγεί στη εκλογική του περιφέρεια της Ροδόπης. Μία έδρα λιγότερη (75) καταλαμβάνει η ΝΔ σε σχέση με τις εκλογές του Ιανουαρίου (76), βάσει των αποτελεσμάτων. Η έδρα που χάνει η ΝΔ στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου, είναι της… Ροδόπης, όπου λόγω εκλογικού νόμου, παρότι κατατάσσεται δεύτερο κόμμα, με περισσότερες ψήφους από το τρίτο Ποτάμι, χάνει την έδρα, η οποία αντιστοιχούσε στον επικεφαλής του ψηφοδελτίου του κόμματος, Ευριπίδη Στυλιανίδη.
Πρόκειται για ένα από τα παράδοξα του ισχύοντος εκλογικού νόμου (Παυλόπουλου), που προβλέπει για τριεδρικές Περιφέρειες, λόγω εξομάλυνσης η έδρα από το δεύτερο κόμμα, να πηγαίνει στο τρίτο.
Σημειώνεται, ότι όχι μόνο η ΝΔ ήταν το δεύτερο σε ψήφους κόμμα στη Ροδόπη, αλλά σημείωσε και αύξηση των ψήφων, σε σχέση με τις εκλογές του Ιανουαρίου.
Ως εκ τούτου, οι βουλευτές που εκλέγονται στη Ροδόπη είναι οι εξής:
ΣΥΡΙΖΑ (2): Μουσταφά Μουσταφά, Καρά Γιουσούφ Αϊχάν
Το Ποτάμι (1): Αχμέτ Ιλχάν
Σημειώνεται ακόμα, ότι είναι η πρώτη φορά που στη Ροδόπη εκλέγονται βουλευτές τρεις Μουσουλμάνοι και κανένας Χριστιανός.