Εκβίαζαν 53χρονο στις Σέρρες με ανάρτηση φωτογραφιών στο Facebook

ο 34χρονος και η 33χρονη τον εκβίαζαν κατά τον τελευταίο μήνα
ο 34χρονος και η 33χρονη τον εκβίαζαν κατά τον τελευταίο μήνα

Θύμα εκβιασμού από τρία άτομα που απειλούσαν πως θα αναρτήσουν προσωπικές του φωτογραφίες σε λογαριασμό στη δημοφιλή ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης Facebook έπεσε ένας 53χρονος.

Συνελήφθησαν την Δευτέρα (27.01.2014) το απόγευμα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σερρών, τρία άτομα (ένας άνδρας 34 ετών και δύο γυναίκες 33 και 30 ετών), για εκβίαση μέσω διαδικτύου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με καταγγελία 53χρονου, ο 34χρονος και η 33χρονη τον εκβίαζαν κατά τον τελευταίο μήνα να τους παραδώσει το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ, προκειμένου να μην αναρτήσουν προσωπικές του φωτογραφίες σε λογαριασμό ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης ( facebook ).

Στη συνέχεια, οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση και συνελήφθη ο 34χρονος όταν προσήλθε σε προκαθορισμένη συνάντηση με τον 53χρονο για να παραλάβει το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ. Ακολούθως, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν οι δύο προαναφερόμενες γυναίκες.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η 30χρονη δημιούργησε και διαχειριζόταν ψεύτικο προφίλ στο facebook για προσωπικούς λόγους αναρτώντας προσωπικές φωτογραφίες της με τον 53χρονο, ενώ προκάλεσε την απόφαση στους έτερους δράστες να χρησιμοποιήσουν το ψεύτικο προφίλ ώστε να αποκομίσουν το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ.

Προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Σερρών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα (28/1) στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών.