«ΕΛΑ στις ΣΕΡΡΕΣ»: Ο Κ.Παρίσσης παρουσίασε ολοκληρωμένο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα για τον Δήμο Σερρών

«ΕΛΑ στις ΣΕΡΡΕΣ»: Ο Κ.Παρίσσης παρουσίασε ολοκληρωμένο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα για τον Δήμο Σερρών

Παρίσης-Όπως επισημαίνεται σε δελτίο τύπου του υποψηφίου Δημοτικού Συμβούλου Κ.Παρίσση: “Πραγματοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία την Κυριακή, 11 Μαΐου 2014, η κεντρική πολιτική ομιλία του Δικηγόρου και Οικονομολόγου Κωνσταντίνου Παρίσση, υποψηφίου Δημοτικού Συμβούλου με το Συνδυασμό “Εποχή Δημιουργίας – Θεόδωρος Μηλίδης”.

Την ομιλία παρακολούθησε ο υποψήφιος Δήμαρχος Σερρών κος Μηλίδης, αρκετοί συνυποψήφιοι του Δημοτικοί Σύμβουλοι και πλήθος Σερραίων.

Αφού παρουσίασε με αποδείξεις τη δραματική οικονομική κατάσταση του Νομού Σερρών ο οποίος, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία της Eurostat, βρίσκεται πλέον ανάμεσα στις 3 τελευταίες θέσεις της χώρας ως προς το κατά κεφαλήν ΑΕΠ, ο κος Παρίσσης εστίασε στο ολοκληρωμένο πρόγραμμα στήριξης της επιχειρηματικότητας, με τίτλο “ΕΛΑ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ”, το οποίο περιλαμβάνεται πλέον στο Εκλογικό Πρόγραμμα του Συνδυασμού.

Πρόκειται για ένα εξαιρετικά καινοτόμο, για τα δεδομένα ενός Δήμου, και μοναδικό στη χώρα, Επιχειρησιακό Πρόγραμμα στήριξης και ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας, με τρεις άξονες: (α) τον άξονα “Καινοτομείς; Έλα στις Σέρρες” που αφορά τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου οικοσυστήματος προσέλκυσης και στήριξης νέων, καινοτόμων επιχειρήσεων. (β) Τον άξονα “Είσαι εφευρέτης; Έλα στις Σέρρες”, που προβλέπει τη δημιουργία δημοτικής επιχείρησης μεταφοράς τεχνογνωσίας, με κύριο στόχο την προσέλκυση πατεντών από όλη τη χώρα και εμπορική αξιοποίησή τους προς όφελος του Δήμου, και (γ) τον άξονα “Επεκτείνεσαι; Έλα στις Σέρρες”, που είναι στην ουσία ένα γραφείο επιθετικής προσέλκυσης μεσαίων και μεγάλων επιχειρήσεων έντασης εργασίας.

Στο δελτίο τύπου αναφέρεται επίσης ό,τι: Μεταξύ των άλλων, δόθηκε έμφαση τόσο στους ποιοτικούς και ποσοτικούς στόχους, όσο και στην κοστολόγηση του Προγράμματος. Ο κος Παρίσσης απέδειξε ότι, με αρχική επένδυση μόνο 5 εκατομμυρίων Ευρώ, το αναμενόμενο όφελος, σε βάθος πενταετίας, θα είναι περίπου 750 άμεσες νέες θέσεις εργασίας (συν 1.250 έμμεσες) και τουλάχιστον 20 εκατομμύρια Ευρώ.

Δηλαδή, το Πρόγραμμα όχι απλώς είναι αυτοχρηματοδοτούμενο, αλλά αφήνει και στο Δήμο και σημαντικά έσοδα, που μπορεί στη συνέχεια να αξιοποιήσει όπως θέλει.

Τέλος, ο κος Παρίσσης συνέκρινε το κόστος για τη σημαντικότατη αυτή πρωτοβουλία με το κόστος των έργων εξωραϊσμού τα οποία, μόνο στην τελευταία τριετία, ανήλθε στα 15 εκατομμύρια Ευρώ, για να καταλήξει: “Εφόσον ο Σερραϊκός λαός μου δώσει τη δύναμη, μοναδική μου αποστολή και έγνοια θα είναι η στήριξη της επιχειρηματικότητας και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, ώστε να παραμείνουν οι νέοι στον τόπο μας. Μέσα σε αυτήν την κρίση, μέσα σε αυτές τις δραματικές συνθήκες που ζούμε, κατά την άποψή μου το δίλημμα των εκλογών είναι μόνο ένα: έργα βιτρίνας ή θέσεις εργασίας;”

Κλείνοντας, τόνισε τους λόγους για τους οποίους είναι κάθετα αντίθετος στα μεταλλεία χρυσού, όχι μόνο για περιβαλλοντικούς όρους, αλλά και για οικονομικούς λόγους.”