«Ελάτε να ερευνήσουμε όλοι μαζί την πόλη μας!!!»

Κοινή Περιβαλλοντική Δράση του ΕΕΕΕΚ Σερρών και του 5ου Γυμνασίου Σερρών

«Ελάτε να ερευνήσουμε όλοι μαζί την πόλη μας!!!»

Το Εργαστήρι Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) και το 5ο Γυμνάσιο Σερρών συμμετέχουν στην εκστρατεία Ecomobility-Freemobility  που διοργανώνεται για 12η συνεχόμενη χρονιά από την Περιβαλλοντική Οργάνωση ECOCITY, υπό την αιγίδα πολλών συναρμόδιων Υπουργείων, Επιστημονικών Ιδρυμάτων και Φορέων.

Στόχος της εκστρατείας είναι, μέσα από την έρευνα, να προσεγγίσουν οι έφηβοι τα περιβαλλοντικά προβλήματα της πόλης και την προσβασιμότητά της από ανθρώπους με κινητικές αναπηρίες.

Παράλληλα, να αναζητήσουν λύσεις και να ευαισθητοποιήσουν την κοινωνία για ποιοτικότερη ζωή στις πόλεις.

Στα πλαίσια αυτής της εκστρατείας, οι ομάδες  Ecomobility του 5ου Γυμνασίου Σερρών και Freemobility του ΕΕΕΕΚ Σερρών, θα επισκεφθούν στις 2 Φεβρουαρίου στις 10:00 το πρωί στα γραφεία του Δήμου Σερρών και συγκεκριμένα στο Τμήμα Κυκλοφοριακού Σχεδιασμού και Συγκοινωνίας.

Εκεί θα γίνουν δεκτοί από τον Αντιδήμαρχο Έργων κ. Ηλία Γκότση και την υπεύθυνη κ. Ελένη Μαδεμλή, για να συζητήσουν για θέματα που αφορούν κυκλοφοριακά μέτρα και ρυθμίσεις στην πόλη. Στη συνέχεια θα επισκεφθούν τον Δ/ντή της Τροχαίας της  Αστυνομικής Δ/νσης Σερρών για να διερευνήσουν θέματα προτεραιότητας πεζών, κυκλοφορίας και προσβασιμότητας στην πόλη μας.

Το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Σερρών υλοποιεί το πρόγραμμα Freemobility για 3η συνεχόμενη χρονιά, με μια επταμελή ομάδα μαθητών και την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών Κατερίνας Τζελάλη, Άννας Βαφειάδου και  Βασιλικής Βασιλονικολού  και του Δ/ντή κ. Κων/νου Λάσκαρη.

Το 5ο Γυμνάσιο Σερρών συμμετέχει στη δράση  Ecomobility για πρώτη φορά, με μια οκταμελή μαθητική ομάδα και την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού κ. Κατερίνας  Σταυρίδου και του Δ/ντή  κ. Χαράλαμπου Σαρηβασιλείου.

Η κοινή δράση των δύο σχολείων αποβλέπει στην ανάδειξη της ομαδικότητας,  της αλληλοαποδοχής και της συνεργασίας μεταξύ των μαθητών.

Η ομάδα του 5ου Γυμνασίου – Ecomobility και η ομάδα του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Σερρών – Freemobility επιδιώκουν μια πόλη πιο φιλική και πιο προσβάσιμη για όλους!