Ελεγχόμενη η κατάσταση σε Κερκίνη και Στρυμώνα

Κερκίνη-00Σε κατάσταση επιφυλακής βρίσκονται η Περιφέρεια και  υπηρεσίες πολιτικής προστασίας της Π.Ε.Σερρών , για τον κίνδυνο πλημμύρας λόγω της αυξημένης στάθμης των νερών στη λίμνη Κερκίνη.

Εκτακτη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 10/4 του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών προκειμένου να συζητηθεί η άμεση λήψη δράσεων και μέτρων για την αντιμετώπιση έκτακτων φαινομένων από πλημμύρες σε περιοχές του ποταμού Στρυμόνα-λίμνης Κερκίνης. Σύμφωνα με την ενημέρωση, η κατάσταση είναι ελεγχόμενη, που χρήζει ωστόσο αυξημένης προσοχής, καθώς τα δεδομένα μπορούν να αλλάξουν και εξελιχθούν σε επικίνδυνα, στο ενδεχόμενο νέων βροχοπτώσεων, προκαλώντας την υπερχείλιση του ποταμού Στρυμόνα και της λίμνης Κερκίνης.

Στη σύσκεψη κλήθηκαν να παραστούν και να καταθέσουν εγγράφως τις προτάσεις τους όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε στις ανάγκη αποκατάστασης των φθορών των αναχωμάτων στις ευαίσθητες περιοχές Παλαιοκώμης- Μαυροθάλασσας και Μυρκίνου- Αχινού.