Ελέω μνημονίου, ξεσπιτώνουν την Ομοσπονδία Σερραϊκών Συλλόγων Θεσσαλονίκης!!!

Ομοσπονδία Σερραϊκών Συλλόγων_cΗ Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου ξεσπιτώνει την Ομοσπονδία Σερραϊκών Συλλόγων Θεσσαλονίκης και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Θρακικών Σωματείων και επιπλέον τους ζητά και τα ενοίκια των προηγούμενων ετών, από το χώρο που τους είχε παραχωρήσει η Νομαρχία Θεσσαλονίκης πριν είκοσι χρόνια (1994)

Επιστολή διαμαρτυρίας εξέδωσε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σερραϊκών Συλλόγων Θεσσαλονίκης κ. Νούλης την οποία κοινοποίησε και στους βουλευτές των Σερρών (σ.σ. οι οποίοι σε κάθε προεκλογική περίοδο επιζητούν την ψήφο των σερραίων της Θεσσαλονίκης συμμετέχοντας σε εκδηλώσεις που διοργανώνονται)

Αναλυτικά στην ανοιχτή επιστολή του ο κ.Νούλης εξιστορεί τα γεγονότα:

 ΤΟ ΚΑΚΩΣ ΕΝΝΟΟΥΜΕΝΟ «ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ»

ΚΑΙ Ο ΥΠΕΡΒΑΛΟΝ ΖΗΛΟΣ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ Δ. ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΕΡΡΑΪΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ & ΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΘΡΑΚΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
Μία απίστευτη περιπέτεια βιώνουν τα τελευταία 2 χρόνια η Ομοσπονδία Σερραϊκών Συλλόγων Θεσσαλονίκης και η Ομοσπονδία Θρακικών Σωματείων Ελλάδος, σχετικά με τους χώρους στους οποίους στεγάζονται.
Πρόκειται για δύο διαμερίσματα στο 4ο Όροφο μιας οικοδομής 50 και πλέον ετών στην οδό 25ης Μαρτίου 29, κυριότητος δημοσίου (Κτηματική Υπηρεσία) που είχαν παραχωρηθεί το 1994 στην τότε Νομαρχία Θεσσαλονίκης (Νομάρχης Κώστας Παπαδόπουλος) για τις ανάγκες της. Προφανώς επειδή τα ως άνω διαμερίσματα δεν ενδείκνυνται για στέγαση υπηρεσιών της Νομαρχίας (περίπου 70 τ.μ, τυφλό, μακριά από το κέντρο και τα κτήρια της Νομαρχίας) ο τότε Νομάρχης παραχώρησε τη χρήση τους στους δύο πολιτιστικούς φορείς που είχαν στεγαστικές ανάγκες, λόγω παντελούς ακαταλληλότητάς τους για στέγαση υπηρεσιών της Νομαρχίας.
Μετά από τόσα χρόνια λοιπόν έρχεται η Κτηματική Υπηρεσία στην προσπάθειά της να γεμίσει τα δημόσια ταμεία  προστατεύοντας το «δημόσιο συμφέρον» , να ανακαλύψει ότι τα δύο διαμερίσματα της Μαρτίου καταλαμβάνονται αυθαίρετα από τους δύο πολιτιστικούς φορείς. Αντί να ζητήσει το λόγο και την ευθύνη από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (τότε Νομαρχία Θεσσαλονίκης) θεωρεί τους δύο πολιτιστικούς φορείς «καταπατητές» του δημοσίου και απαιτεί όχι μόνο να εγκαταλείψουν τους χώρους τους αλλά και να καταβάλουν τα ενοίκια των προηγουμένων ετών πράγμα εντελώς ανέφικτο αφού το αναλογούν ποσό είναι τεράστιο και τα έσοδα των δύο φορέων μόλις μετά βίας αρκούν για να καλύψουν τις τρέχουσες λειτουργικές ανάγκες τους.
    Η Ομοσπονδία Σερραϊκών Συλλόγων Θεσσαλονίκης εκπροσωπεί 30 Συλλόγους του νομού Σερρών που έχουν έδρα τη Θεσσαλονίκη. Εκπροσωπεί τη πολυπληθέστερη παροικία ετεροδημοτών στη Θεσσαλονίκη.
    Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θρακικών Συλλόγων έχει υπό την σκέπη της όλους του Πολιτιστικούς Θρακικούς Συλλόγους της Ελλάδος. Είναι δύο δευτεροβάθμιοι φορείς που εκφράζουν τον ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ της χώρας μας. Τον πολιτισμό τον οποίο όλοι οι «ηγέτες» μας θεωρούν ως το βαρύ πυροβολικό της πατρίδος μας ενάντια στις όποιες επιβουλές και βλέψεις των ξένων αλλά και για τη συνέχιση του ελληνικού κράτους.
Είναι δύο δευτεροβάθμιοι φορείς που έχουν ως μέλη τους Πολιτιστικούς Συλλόγους που διαπρέπουν με την πολιτιστική και κοινωνική τους δράση και έχουν να επιδείξουν πλήθος επαίνων και διακρίσεων από την ελληνική Πολιτεία, ακόμη και από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
    Έρχεται λοιπόν αβίαστα το ερώτημα. Με τις κινήσεις αυτές η Κτηματική Υπηρεσία υπερασπίζει το δημόσιο συμφέρον ή απεναντίας προκαλεί ανεπανόρθωτη ζημιά ; Με τον αφανισμό στην κυριολεξία των δύο Πολιτιστικών φορέων ;
    Από τη άλλη πλευρά η Κτηματική Υπηρεσία και το Υπουργείο Οικονομικών δεν είναι απρόσωπα.
Διοικούνται και υπηρετούνται από ορισμένα πρόσωπα τα οποία δυστυχώς δεν έχουν γνωρίσει ίσως ποτέ στη ζωή τους τι σημαίνει εθελοντισμός, τι σημαίνει πολιτιστική και κοινωνική εθελοντική προσφορά.
Γαντζωμένοι πίσω από την υπηρεσιακή τους καρέκλα και με την αλαζονεία που τους προσφέρει η εξουσία συμπεριφέρονται στους ανθρώπους του Πολιτισμού ως κοινούς εγκληματίες και καταπατητές του δημοσίου, που επιτέλους κατάφεραν να τους εντοπίσουν.
 Άραγε οι κύριοι και οι κυρίες αυτοί (που βεβαίως δεν αντιπροσωπεύουν όλους τους δημοσίους υπαλλήλους, αλλά ελάχιστους) αντιλαμβάνονται ότι πέρα από τα οικονομικά οφέλη που πιθανόν να προκύψουν για το δημόσιο από την εκμετάλλευση των δύο διαμερισμάτων υπάρχουν και αξίες οι οποίες δεν αγοράζονται και δεν πωλούνται με οποιαδήποτε τίμημα ;
Στη σημερινή εποχή, σε χαλεπούς καιρούς είναι απαραίτητο, ιδιαίτερα το ελληνικό κράτος, να δώσει μαθήματα αξιοπρέπειας προς όλους. Θα πρέπει να καταστήσει σαφές προς όλους ότι ο Πολιτισμός μας και η πλούσια Πολιτιστική μας κληρονομιά δεν έχουν οικονομικό τίμημα. Δεν πωλούνται ούτε αγοράζονται. Ότι είναι προτιμότερο το ελληνικό δημόσιο να χάσει 2.500 ευρώ το χρόνο (για τόσο τεράστιο ποσό μιλάμε) παρά να εξαφανίσει δύο φορείς που αποδεδειγμένα υπηρετούν τον Πολιτισμό και την ιστορία μας.
Καλούνται όλοι οι πολιτικοί μας, ιδιαίτερα του νομού Σερρών αλλά και της Θεσσαλονίκης να λάβουν θέση στο τεράστιο ζήτημα επιβίωσης που προέκυψε για τους δύο μεγάλους φορείς του Πολιτισμού, την Ομοσπονδία Σερραϊκών Συλλόγων Θεσσαλονίκης και την Πανελλήνια Ένωση Θρακικών Σωματείων, κάνοντας μάλιστα και σχετική επερώτηση στη βουλή.
Γιάννης Νούλης
Πρόεδρος Ομοσπονδίας Σερραϊκών Συλλόγων Θεσσαλονίκης
Σημείωση : Η ίδια επιστολή στάλθηκε προς όλους τους βουλευτές Ν. Σερρών και Θεσσαλονίκης και συνηγορεί και ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θρακικών Σωματείων κ. Χατζόπουλος Ελευθέριος.
Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Σερραϊκών Συλλόγων Θεσσαλονίκης αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω και δημόσια τον Έφορο της Ομοσπονδίας κ. Κατσικαρίδη Γιώργο για την ευγενική παραχώρηση του χώρου του, ώστε να  στεγαστεί προσωρινά η Ομοσπονδία μας.