ΕΛΜΕ Σερρών: Παράσταση διαμαρτυρίας στη διεύθυνση Β’Βάθμιας για τις ελλείψεις καθηγητών στα σχολεία

ΕΛΜΕ Σερρών: Παράσταση διαμαρτυρίας στη διεύθυνση Β’Βάθμιας  για τις ελλείψεις καθηγητών στα σχολεία

Οι ελλείψεις καθηγητών στα Γυμνάσια και Λύκεια των Σερρών, ενώ ήδη διανύουμε το πρώτο 10ημερο του Οκτωβρίου, προκαλεί την αντίδραση της ΕΛΜΕ Σερρών, η οποία διοργανώνει παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία   της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών (Κερασούντος 2), αύριο Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 14:00 μ.μ. Καλεί δε τους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν σε αυτή. Η ανακοίνωσή που εξέδωσε το ΔΣ της ΕΛΜΕ Σερρών αναφέρει:       

Το Δ.Σ της ΕΛΜΕ Σερρών εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του για τις σοβαρές ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό στα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Σερρών. Οι μηδενικοί διορισμοί σε συνδυασμό με τις αποχωρήσεις-συνταξιοδοτήσεις των εκπαιδευτικών έχουν ως αποτέλεσμα η φετινή σχολική χρονιά να ξεκινάει με τεράστια προβλήματα στη λειτουργία των σχολείων. Ταυτόχρονα καθυστέρησαν οι διαδικασίες πρόσληψης αναπληρωτών εκπαιδευτικών με ευθύνη του Υπ. Παιδείας (μέχρι τις 11 Σεπτεμβρίου κατέθεταν οι αναπληρωτές αιτήσεις για δεύτερη φορά) με συνέπεια να βρισκόμαστε στο δεύτερο μήνα λειτουργίας-υπολειτουργίας των σχολείων μας.

Στα γυμνάσια και στα λύκεια γενικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης Περ. Εν. Σερρών απαιτείται ο άμεσος διορισμός αναπληρωτών καθηγητών των παρακάτω ειδικοτήτων: μαθηματικών, φυσικών, χημικών, βιολόγων, γεωλόγων, αγγλικών, καλλιτεχνικών, γεωπόνων, μουσικής, μηχανολόγων, φυτικής παραγωγής, οικονομολόγων, κοινωνιολόγων και νομικών.

Στα σχολεία ειδικής αγωγής η κατάσταση είναι ακόμη χειρότερη καθώς εκτός από τις ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό δεν έχει ακόμη ξεκινήσει η διαδικασία πρόσληψης ειδικού εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού (υπάρχουν μαθητές που αναγκάζονται να παραμένουν στο σπίτι τους εξαιτίας αυτών των ελλείψεων). Για να λειτουργήσουν σε πλήρες ωράριο τα σχολεία ειδικής αγωγής χρειάζονται εκπαιδευτικούς των ακόλουθων ειδικοτήτων: φιλολόγων, μαθηματικών, φυσικών, αγγλικών, οικονομολόγων, κοινωνιολόγων, γεωπόνων, πληροφορικής, μουσικής και φυτικής παραγωγής.

Το Δ.Σ της ΕΛΜΕ Σερρών ομόφωνα αποφάσισε να προχωρήσει σε παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 14:00 μ.μ. εκφράζοντας την αντίδρασή μας στην αδικαιολόγητη κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία μας. Αιτούμαστε τον άμεσο διορισμό του απαραίτητου αριθμού αναπληρωτών γενικής παιδείας και ειδικής αγωγής. Διεκδικούμε το δικαίωμα των μαθητών μας να τους παρέχεται ολοκληρωμένο πρόγραμμα μαθημάτων. Διεκδικούμε το αυτονόητο αίτημα να υπάρχουν καθηγητές στα σχολεία.

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν στην παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 14:00 μ.μ.