Ελπίδες ένταξης στο πρόγραμμα «Ανοιχτά Κέντρα Εμπορίου»

ΠΕΤΡΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ – ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΕΡΡΩΝ: «ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ, ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 1.867.000 €»

Ελπίδες ένταξης στο πρόγραμμα «Ανοιχτά Κέντρα Εμπορίου»

Μετά την χαμηλή βαθμολόγηση (63η θέση) της κοινής πρότασης του Δήμου Σερρών με το ΕΒΕΣ για την ένταξη στο πρόγραμμα «Ανοιχτά Κέντρα Εμπορίου» και την μη ένταξη σε αυτό, άρχισε ένας αγώνας δρόμου «θεραπείας» της πρότασης, τόσο από την πλευρά του Επιμελητηρίου, όσο κι από την μεριά του Δήμου Σερρών.

Αρχικά πραγματοποιήθηκε ένσταση η οποία έγινε εν μέρει δεκτή αλλά η συνολική βαθμολόγηση (Από 37,6 πήγε στο 42,6) δεν επηρέασε την απόφαση της μη ένταξης.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του ΕΒΕΣ Χρήστος Μέγκλας έστειλε επιστολή στο Υπουργειο Οικονομίας και Ανάπτυξης όπου ζητούσε την ένταξη της πρότασης επικαλούμενος την δύσκολη οικονομική θέση στην οποία βρίσκεται ο νομός Σερρών.

Στη συνέχεια σύμφωνα με ενημέρωση από το γραφείο του Δημάρχου Σερρών,

Ο Δήμαρχος Σερρών, Πέτρος Αγγελίδης, μετά τη συνάντηση που είχε, την Τρίτη 25 Ιουνίου 2019, με την κα. Φωτονιάτα Ευγενία, ειδική γραμματέα Διαχείρισης Τομεακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του ΕΤΠΑ του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, εκφράζει την αισιοδοξία του για την ένταξη του Δήμου Σερρών στο Πρόγραμμα «Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου», προϋπολογισμού 1.867.000 €.

Η κα. Φωτονιάτα διαβεβαίωσε το Δήμαρχο Σερρών ότι θα αυξηθεί ο διαθέσιμος προϋπολογισμός του Προγράμματος «Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου», με αποτέλεσμα ο Δήμος Σερρών να ενταχθεί στο πρόγραμμα.

Στόχος της πρότασης “ΑΝΟΙΚΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΠΟΛΗΣ ΣΕΡΡΩΝ” είναι η τόνωση της τοπικής αγοράς μέσα από την αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση του κέντρου της πόλης.

Η πρόταση κατατέθηκε στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης ΕΠ Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα & Καινοτομία 2014-2020 στις 29/11/2018, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Σερρών και την υποστήριξη του Εμπορικού Συλλόγου Σερρών. Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται  σε 1.867.200,00€. Για τον Δήμο Σερρών το ποσό που αντιστοιχεί είναι 1.493.200,00€ και για το Επιμελητήριο Σερρών (Συνδικαιούχος) είναι 374.000€.  Ο Δήμος Σερρών θα προβεί σε εργασίες αναβάθμισης δημόσιου χώρου με αναβάθμιση του οδοφωτισμού και αισθητική αναβάθμιση και βελτίωση προσβασιμότητας πεζοδρομίων ενώ παράλληλα θα εγκατασταθούν συστήματα έξυπνης πόλης και έξυπνης βιώσιμης  κινητικότητας. Μέσω του Επιμελητηρίου Σερρών, θα πραγματοποιηθούν εργασίες αναβάθμισης προσόψεων καταστημάτων καθώς και δράσεις προβολής και προώθησης.

Να σημειωθεί ότι την ίδια κατάληξη (μη ένταξη) είχε και αντίστοιχη πρόταση του Δήμου Σιντικής η οποία κατετάγη στην 61η θέση, ενώ η ένσταση που κατέθεσε ο Δήμος Σιντικής απορρίφθηκε.