Ελπίδες για το μέλλον της πάλης άφησε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα παμπαίδων-κορασίδων στις Σέρρες (φωτορεπορταζ)

Η «καρδία» της Ελληνικής πάλης χτύπησε για μια ακόμη χρονιά (5η συνεχόμενη!)  το Σάββατο 16 Απριλίου 2016 στις Σέρρες, η πόλη που έχει μια παράδοση στο άθλημα που το τροφοδοτεί με πρωταθλητές.

Το μέλλον της Ελληνικής πάλης, (αγόρια και κορίτσια) ξεδίπλωσαν το ταλέντο τους στα ταπί του κλειστού γυμναστηρίου Σερρών (στην Κοιλάδα των Αγίων Αναργύρων) όπου πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πάλης παμπαίδων παγκορασίδων.

Περισσότεροι από 240 αθλητές και αθλήτριες από 60 σωματεία της χώρας, έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και άφησαν πολλές υποσχέσεις για το μέλλον.

Κώστας Θάνος  (πρόεδρος της ομοσπονδίας πάλης):  Οι Σέρρες παραμένουν δύναμη στο άθλημα

Σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ Σερρών ο Κώστας Θάνος, πρόεδρος της ομοσπονδίας πάλης, ολυμπιονίκης, από τους θρύλους της Ελληνορωμαϊκής πάλης της χώρας μας, είπε:

«Το σημαντικό είναι ότι σε αυτούς τους αγώνες συμμετέχουν οι γονείς που ήρθαν να δούνε τα παιδιά τους κι αυτό μας δίνει ιδιαίτερη χαρά γιατί μέσα από αυτούς τους αγώνες θα έχουν εξέλιξη και οι αθλητές αυτοί μελλοντικά θα διεκδικήσουν θέση στις εθνικές ομάδες. Βλέπουμε ότι κάθε χρόνο το επίπεδο είναι όλο και καλύτερο σε αυτές τις ηλικίες, παλιότερα δεν υπήρχαν τέτοια πρωταθλήματα, εμείς τα ξεκινήσαμε και βλέπουμε ότι μας δίνουν τη δυνατότητα να έχουμε αισιοδοξία για το μέλλον.

Τα τελευταία πέντε χρόνια έχουμε άριστη συνεργασία με το Δήμο Σερρών, είναι σημαντικό ότι στηρίζει το άθλημα μας και γενικά τον αθλητισμό, ο Δήμαρχος είναι κοντά μας από την πρώτη στιγμή, τον ευχαριστώ δημοσίως τον ίδιο και το Δημοτικό συμβούλιο για τη φιλοξενία και όλες τις παροχές.

Είναι πολύ σημαντικό αυτό για εμάς, γιατί όπως ξέρετε οι επιχορηγήσεις έχουν μειωθεί, η κρίση έχει χτυπήσει τα πάντα και τον αθλητισμό αλλά καταφέρνουμε με αυτήν τη συνεργασία και διοργανώνουμε κάθε χρόνο εδώ ένα πρωτάθλημα σε μια περιοχή, τις Σέρρες που είναι πόλη παλαιστών με μεγάλη παράδοση.

Οι Σέρρες παραμένουν δύναμη στο άθλημα, ο Σύλλογος «Άγιος Γεώργιος» είναι πρωταθλητής Ελλάδος με προπονητή το Θανάση Κύδρο στην ελευθέρα πάλη και φυσικά έχουμε τις πολιτιστικές εκδηλώσεις, με την παραδοσιακή πάλη το καλοκαίρι που είναι ένα τεράστιο, όχι τόσο αθλητικό όσο πολιτιστικό και πολιτισμικό γεγονός».   

Κατάμεστο το κλειστό γυμναστήριο Σερρών

Κατάμεστη ήταν η εξέδρα του κλειστού γυμναστηρίου, ενώ του αγώνες συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Σερρών, η Ελληνική ομοσπονδία Πάλης, ο Παλαιστικός Σύλλογος Καλών Δένδρων και ο Σύλλογος του Διογένη Σερρών με την υποστήριξη του Επιμελητηρίου Σερρών.

Τα επίσημα αποτελέσματα θα τα δημοσιοποιήσουμε όταν μας τα κοινοποιήσει η Ομοσπονδία Πάλης

Περισσότερες φωτογραφίες στη σελίδα μας στο facebook

Πηγή κειμένου: ερτ σερρών