Εμφάνιση της τρίτης γενιάς του πράσινου σκουληκιού

πράσινο σκουλήκιΗ Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, απευθύνει στους βαμβακοπαραγωγούς του νομού μας την παρακάτω ανακοίνωση:

 Αυτές τις μέρες θα αρχίσουν να εμφανίζονται στο βαμβάκι τα σκουλήκια της τρίτης γενιάς του πράσινου σκουληκιού, που αναμένεται να διαρκέσει μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου, περίπου.

Η γενιά αυτή δεν είναι επικίνδυνη, όπως η γενιά του Αυγούστου και ελάχιστες φορές (σε κάποιες από τις χρονιές επιδημίας), έχει προκαλέσει κάποιες, μικρές ζημιές στη βαμβακοκαλλιέργεια τού νομού μας.

Σε μια χρονιά, όμως, σαν τη φετινή, με πολύ μικρούς πληθυσμούς στην επικίνδυνη γενιά του Αυγούστου και σημαντική πρωιμότητα των βαμβακοφυτειών, δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας. Μπορούμε να πούμε στους βαμβακοπαραγωγούς μας, ότι το θέμα της φυτοπροστασίας και των εχθρών του βαμβακιού έχει λήξει για  φέτος.  

Χρειάζεται, ίσως, κάποια προσοχή, μόνο στις ελάχιστες όψιμες, τρυφερές φυτείες, τις οποίες και θα προτιμήσει για να γεννήσει τα αυγά της η πεταλούδα του σκουληκιού.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι βαμβακοπαραγωγοί να απευθύνονται στους γεωπόνους της Διεύθυνσής μας.

 

Περιφερειακή Ενότητα Σερρών
Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής
Τηλέφωνα: 23213 –  55258, 55260, 55126, 55207, 55211, 55213, 55247