Εμφυτεύματα δοντιών – Εσείς γνωρίζετε την σημαντική ανακάλυψη της οδοντιατρικής

Εμφυτεύματα δοντιών – Εσείς γνωρίζετε την σημαντική ανακάλυψη της οδοντιατρικής

Κινδυνεύετε να χάσετε κάποιο δόντι και θέλετε να βρείτε λύση, ώστε το όμορφο χαμόγελο να συνεχίσει να ζωγραφίζεται στο πρόσωπό σας; Η οδοντιατρική σας έχει τη λύση που ψάχνετε, η οποία δεν είναι επώδυνη και μάλιστα είναι από τις πιο σύγχρονες τεχνικές της εποχής: τα εμφυτεύματα δοντιών (δείτε video με τη διαδικασία).

Aπό τι είναι φτιαγμένα τα εμφυτεύματα;

Τα εμφυτεύματα κατασκευάζονται με ειδικό τρόπο, από εξειδικευμένο τεχνίτη. Το μέταλλό τους είναι το τιτάνιο, το οποίο είναι 100% βιοσυμβατό με τον οργανισμό και το κόκαλο πάνω στο οποίο τοποθετείται.

Είναι κατάλληλα για όλους τους ασθενείς;

Για να προκύψει αν ένας ασθενής χρειάζεται εμφύτευμα, πρέπει να εξεταστεί σχολαστικά από τον οδοντίατρο. Αυτό σημαίνει ότι λαμβάνεται υπόψιν μία αλληλουχία παραγόντων προκειμένου να βρεθεί το κατά πόσο ο ασθενής μπορεί να το δεχθεί και να μην το απορρίψει.

Σε γενικές γραμμές όμως κάθε υγιής άνθρωπος μπορεί να υποβληθεί σε οποιαδήποτε οδοντιατρική ενέργεια ή χειρουργική διαδικασία. Είναι δηλαδή πιθανό να λάβει ένα εμφύτευμα, χωρίς η ηλικία να παίζει κάποιο ρόλο από τη στιγμή που γίνει αναλυτική εκτίμηση της τοποθέτησής του και της συμβατότητάς του.

Ποιος είναι ο κατάλληλος υποψήφιος για ένα οδοντικό εμφύτευμα;

Όταν ο ασθενής χάσει ένα ή περισσότερα δόντια, τότε είναι λογικό να μπορεί να δεχθεί εμφύτευμα. Οι προϋποθέσεις για να γίνει αυτό είναι η απουσία σακχαρώδους διαβήτη, ο αλκοολισμός και το χρόνιο και πολύ κάπνισμα. Αυτοί είναι παράγοντες που μπορεί να κάνουν το εμφύτευμα να είναι μη συμβατό από τον οργανισμό. Πιο δύσκολο γίνεται όταν το οστό απουσιάζει.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα των εμφυτευμάτων;

  • Τα δόντια δεν τροχίζονται όπως συμβαίνει στην περίπτωση γέφυρας
  • Με τη σωστή τοποθέτηση των εμφυτευμάτων, ο χρόνος της ζωής τους είναι αυτόματα μεγαλύτερος, συγκριτικά με οποιαδήποτε άλλη οδοντιατρική εργασία.
  • Αποφεύγεται η τοποθέτηση κινητής προσθετικής εργασίας. Δηλαδή το άτομο δεν είναι αναγκασμένο να φοράει μασέλα