ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ: Κλειστά τα καταστήματα των Σερρών την Κυριακή 3/5-10ήμερο προσφορών

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ: Κλειστά τα καταστήματα των Σερρών την Κυριακή 3/5-10ήμερο προσφορών

Κυριακη-κλειστα-καταστηματαΚατά την συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Ν. Σερρών , που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 28 Απριλίου 2015, ομόφωνα αποφασίσθηκε τα εμπορικά καταστήματα να παραμείνουν κλειστά την Κυριακή 3 Μαΐου 2015.

Κατά την άποψη του εμπορικού κόσμου  μόνο οι δύο (2) Κυριακές των Χριστουγέννων είναι ωφέλιμες για την εξυπηρέτηση του καταναλωτικού κοινού και των εμπορικών καταστημάτων και μόνο αυτές θα λειτουργούν τα εμπορικά καταστήματα στο Νομό Σερρών.

Οι υπόλοιπες Κυριακές δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα    στα εμπορικά καταστήματα.

Ζητούμε από τους συναδέλφους και από το καταναλωτικό κοινό να σεβαστούν την απόφαση του Δ.Σ του Εμπορικού Συλλόγου Ν. Σερρών.

Σ.σ. Να σημειώσουμε βέβαια ότι τα είναι αμφίβολο αν θα το τηρήσουν τα μεγαλοκαταστήματα και τα καταστήματα franchise που εδρεύουν στη πόλη μας-Στο χέρι των καταναλωτών είναι αν θα συνδράμουν στην «επιτυχία» της απόφασης του Εμπορικού Συλλόγου.

Ανοιχτά λέει ο ΣΕΛΠΕ

Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Λιανικής Πώλησης Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ) θέλει την Κυριακή 3 Μαΐου 2015, τα εμπορικά καταστήματα, τα εμπορικά κέντρα και τα πολυκαταστήματα, να είναι ανοιχτά σε όλη την επικράτεια με προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας από τις 11:00 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.

Κλειστά λέει η ΕΣΣΕ

Από την άλλη, “όχι” στο άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή 3 Μαΐου, λέει η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΣΕ). Στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΣΕΕ που έγινε τη Δευτέρα 27 Απριλίου, συζητήθηκε το θέμα της λειτουργίας των καταστημάτων την ερχόμενη Κυριακή 3 Μαΐου, πρώτη Κυριακή της ενδιάμεσης εαρινής εκπτωτικής περιόδου 2015 και η ΕΣΕΕ γνωστοποίησε με ανακοίνωσή της ότι σέβεται μεν το νόμο και το δικαίωμα όσων επιχειρήσεων θέλουν να ανοίξουν την ερχόμενη Κυριακή.

10ημερο προσφορών 2-9 Μαϊου

Η Διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Ν. Σερρών για ακόμη μια φορά δηλώνει την αντίθεσή της ως προς τις διατάξεις του Νόμου 4177/2013 που αφορούν τα εκπτωτικά δεκαήμερα, όπως έχει εξηγήσει σε παλαιότερες ανακοινώσεις της.

Παρόλα αυτά σεβόμενη τον νόμο, ενημερώνει τους Σερραίους εμπόρους και το καταναλωτικό κοινό ότι το 1ο δεκαήμερο προσφορών για το έτος 2015 ξεκινά από το Σάββατο 2 Μαΐου 2015 και θα διαρκέσει έως το Σάββατο 9 Μαΐου .

Καλούμε το καταναλωτικό κοινό να επισκεφτεί τις αγορές του Νομού μας στις οποίες υπάρχει πληρότητα προϊόντων σε πολύ καλή ποιότητα και πολύ καλές τιμές.

 

Advertisements