Εμπορικός Σύλλογος & ΟΕΒΕΣ Σερρών προχωρούν στην άμεση υλοποίηση προβολής του νομού

Εμπορικός Σύλλογος & ΟΕΒΕΣ Σερρών προχωρούν στην άμεση υλοποίηση προβολής του νομού
σερρες-τουρισμόςΤην Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014 στον  Εμπορικό Σύλλογο πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής που ορίστηκε στην  κοινή σύσκεψη της Αλιστράτης, με θέμα:
Έναρξη των πρωτοβουλιών για την ανάπτυξη του τουρισμού στον Νομό Σερρών.
Όπως αναφέρεται στη κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν ο Εμπορικός Σύλλογος και η ΟΕΒΕΣΣ:
«Με χαρά ανακοινώνουμε στους Σερραίους Εμπόρους – Επαγγελματίες ότι στις συσκέψεις της κοινής επιτροπής, έχοντας την συμπαράσταση και την ευλογία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτας κκ Θεολόγου, θα συμμετέχει ο εκπρόσωπος του Πατέρας  Ιορδάνης.
Στην σύσκεψη συμμετείχαν  ο Διευθυντής του Φορέα Διαχείρισης Σπηλαίου Αλιστράτης κ Καρτάλης Νικόλαος ο Υπεύθυνος του Φορέα  Διαχείρισης  ΛΑΪΛΙΑ Α.Ε. κ Νυκτοπάτης Γεώργιος  καθώς και ο Νομικός Σύμβουλος των δύο φορέων κ. Μανουσίδης Σωτήριος.
Οι αποφάσεις της πρώτης σύσκεψης ήταν:
  1. Δημιουργία ιστοσελίδας ( με προέκταση στα κοινωνικά δίκτυα) κοινή των δύο φορέων, που στόχο έχει την προβολή του Τουριστικού προϊόντος του Νομού Σερρών, καθώς και  τους οδικούς χάρτες και τις διαδρομές για προσέλκυση Θρησκευτικού –Προσκυνηματικού Τουρισμού. Οι διαδρομές αυτές μετά τα Μοναστήρια περνούν από το Σπήλαιο της Αλιστράτης και καταλήγουν στην Αμφίπολη.
  2. Δημιουργία ειδικού φυλλαδίου με το ίδιο περιεχόμενο, το οποίο από την ερχόμενη εβδομάδα θα διανέμεται στο Μουσείο Αμφίπολης στους εκατοντάδες επισκέπτες.
  3. Δημιουργία ειδικού φυλλαδίου για Θρησκευτικό τουρισμό και την ανάδειξη των Μνημείων, όπου θα διανέμεται σε εκθέσεις του εξωτερικού ( πχ 22-25 Ιανουαρίου 2015 στην έκθεση της Κωνσταντινούπολης).
 Η επόμενη συνεδρίαση της επιτροπής καθορίστηκε για την ερχόμενη Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014».