Εμπορικός Σύλλογος Σερρών και ΟΕΒΕΣΣ: Χωρίς σαφείς απαντήσεις Μηταράκη στα θεματα που ταλανίζουν τις επιχειρήσεις

Εμπορικός Σύλλογος Σερρών και ΟΕΒΕΣΣ: Χωρίς σαφείς απαντήσεις Μηταράκη στα θεματα που ταλανίζουν τις επιχειρήσεις

4η ΠανβορειοελλαδικήΣυμφωνα με ενημέρωση από τον Εμπορικός Σύλλογο και τον ΟΕΒΕΣΣ: Την Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014 πραγματοποιήθηκε η 4η Πανβορειοελλαδική Συνδιάσκεψη Επαγγελματικών, Εμπορικών και Επιχειρηματικών Στελεχών με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Εμπόρων Ν. Θεσσαλονίκης (ΟΕΕΘ) με την συμμετοχή του Προέδρου της ΓΣΕΒΕΕ κ Καββαθά Γεώργιου του Προέδρου της ΟΕΣΚΑΜΘ και μέλος του ΔΣ της ΕΣΕΕ κ Φιλιππίδη Παντελή.

Επίσημοι καλεσμένοι και ομιλητές στην συνδιάσκεψη ήταν ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Παναγιώτης Μηταράκης, η  Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, υπεύθυνη για  θέματα μμε κα. Ευαγγελία Αμμανατίδου – Πασχαλίδου.

Η αντιπροσωπεία από τις Σέρρες που  συμμετείχε στην συνδιάσκεψη ήταν ο Πρόεδρος του Εμπορικού συλλόγου Ν. Σερρών κ Μπαλίτης Ιωάννης ο πρώην Πρόεδρος κ Κεχαγιάς Άγγελος , ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕΣΣ κ Κοτσαμπάς Σωτήριος ο Αντιπρόεδρος κ Βλαχόπουλος Κωνσταντίνος και ο Γ. Γραμματέας κ Μαυρομιχάλης Χρήστος.

Μετά τις τοποθετήσεις όλων των ομιλητών ακολούθησε ελεύθερη συζήτηση με «βομβαρδισμό» ερωτήσεων προς τον  κ  Μηταράκη από όλους τους εκπροσώπους των Εμπόρων- Επαγγελματιών της Β. Ελλάδας. Πολλά από τα θέματα που τέθηκαν δυστυχώς δεν δόθηκαν σαφής απαντήσεις από τον Υφυπουργό με κορυφαία α) την ρύθμιση των οφειλών των επιχειρήσεων στους ασφαλιστικούς οργανισμούς β) την ρύθμιση των κόκκινων επιχειρηματικών δανείων και γ) την κατάργηση – βελτίωση του ΕΝΦΙΑ.

Ερωτήσεις τέθηκαν στην κ Αμανατίδου για τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για όλα τα παραπάνω με ειδική αναφορά τόσο από τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Ν. Σερρών κ Μπαλίτη όσο και από άλλους προέδρους για την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, όπου η Βουλευτής ανέλυσε τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ για μια ακόμη φορά για το συγκεκριμένο θέμα που είναι η κατάργηση των 7 Κυριακών και επαναφορά των 2  Κυριακών μόνο, των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Στα πλαίσια της συνδιάσκεψης οι εκπρόσωποι των επιχειρηματιών των Σερρών είχαν σειρά επαφών με όλους τους αντιπροσώπους της Β. Ελλάδας όπου συζητήθηκαν και ανταλλάχθηκαν απόψεις για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Επιχειρήσεις της Β. Ελλάδας.