Εμπορικός Σύλλογος Σερρών: Ομαδική παραίτηση από την αντιπολίτευση

Εμπορικός Σύλλογος Σερρών: Ομαδική παραίτηση από την αντιπολίτευση

Την παραίτησή τους από το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου ανακοίνωσαν με κοινή δήλωσή τους τα μέλη της αντιπολίτευσης Έλσα Αραβίδου,Ντίνα ΒλάχουΜαρίνα Λουτράδη και Γιώργος Παρασχάκης καθώς όπως αναφέρουν στην επιστολή που κοινοποίησαν στα ΜΜΕ δεν υλοποιούνταν οι αποφάσεις που παίρνοντας σ’αυτό, ενώ καταλογίζουν και συνεχή καταπάτηση του καταστατικού.

Η επιτολή παραίτησης

«Μετά από τρία χρόνια θητείας μας στον Εμπορικό σύλλογο και μετά από ατελείωτες προσπάθειες για σύμπτυξη και ανάδειξη των εμπορικών θεμάτων :

Οι υπογράφοντες ,μέλη της διοίκησης του συλλόγου και μέλη της Σερραϊκής εμπορικής ενότητας δηλώνουμε την παραίτηση μας από το Δ.Σ του Συλλόγου.

Η απόφαση αυτή πάρθηκε μετά από ώριμη σκέψη μιας και ποτέ δεν καταλάβαμε την ακατανόητη και εγωιστική συμπεριφορά του πρόεδρου… αλλά και την μη αντίδραση των υπολοίπων μελών στο Δ.Σ του συλλόγου .

Πέρασαν τρία χρόνια όπου οι περισσότερες αποφάσεις περνούσαν ομόφωνα χωρίς όμως οι περισσότερες από αυτές να υλοποιούνται, δείχνοντας έτσι την ανυπαρξία του συλλόγου στον εμπορικό κόσμο.

Η μη ουσιαστική συνεργασία με το δευτεροβάθμιο και τριτοβάθμιο όργανο ΟΕΣΚΑΜΘ και (ΕΣΕΕ), όπως επίσης και με τους άλλους εμπορικούς συλλόγους όσο αναφορά σημαντικά θέματα που θίγουν τον εμπορικό κόσμο.

Πέρασαν τρία χρόνια συνεχούς καταπάτησης του καταστατικού με αποτέλεσμα να δημιουργούνται εντάσεις και προβλήματα στο οργανωτικό κομμάτι ,για παράδειγμα: η μη πραγματοποίηση της ετήσιας γενικής συνέλευσης μέχρι τις 31/3 όπως το καταστατικό ορίζει στο άρθρο 9 παράγραφος 8, η μη σύγκληση διοικητικού συμβούλιου από τον Ιούνιο ,όπου είναι υποχρεωτική κάθε μήνα σύμφωνα με το άρθρο 10 παράγραφος 10 του καταστατικού, η μη εκκαθάριση του μητρώου του συλλόγου ,θέμα που δημιουργεί πολλαπλά προβλήματα στην σωστή λειτουργία του, κάτι που το ζητήσαμε να γίνει από την αρχή της θητείας μας στον εμπορικό σύλλογο.

Τα περισσότερα από τα αιτήματα μας για την δημιουργία δράσεων προς το συμφέρον της σερραϊκής αγοράς δεν εισακούστηκαν ποτέ ,όπως για παράδειγμα η δημιουργία λευκής νύχτας ,συλλογική σύμβαση για τα μηχανάκια POS κ.α.

Ευχόμαστε το καλύτερο για τον εμπορικό κόσμο

ΑΡΑΒΙΔΟΥ ΕΛΣΑ, ΒΛΑΧΟΥ ΝΤΙΝΑ, ΛΟΥΤΡΑΔΗ ΜΑΡΙΝΑ, ΠΑΡΑΣΧΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ».

 

Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου: «Ούτε πώς να παραιτηθούν δεν ξέρουν»

Παράτυπες οι παραιτήσεις δηλώνει ο πρόεδρος του Δ.Σ. Γιάννης Μπαλίτης, καθώς όπως δήλωσε στα ΜΜΕ, δεν προβλέπεται στο καταστατικό ομαδική παραίτηση. Σύμφωνα με τον κ. Μπαλίτη,  για να γίνουν αποδεκτές πρέπει να δηλωθούν η καθεμιά ξεχωριστά, ανά μέλος, ενώ αποδίδει τη κίνηση αυτή μία ακόμη μεθόδευση της αντιπολίτευσης, προκειμένου να προκληθεί αναστάτωση στον Εμπορικό Σύλλογο.

«Ακόμη δεν μπορούν να χωνέψουν ότι έχασαν τη διοίκηση για μία έδρα. Στην αρχή, ενώ ήμουν υποψήφιος πρόεδρος πρότειναν οι ίδιοι την κυρία Μηλίγκα από το συνδυασμό μας, για να μας διχάσουν, στη συνέχεια απέτυχε η κυρία Λουτράδη να καταθέσει πρόταση μομφής εναντίον μου και πρόσφατα προσέγγισαν μέλος του ΔΣ από το συνδυασμό μας, για να αυξήσουν τη δύναμή τους. Δεν τους βγήκε και δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι στη διοίκηση. Για τους τέσσερις που παραιτήθηκαν, οι θέσεις τους θα καλυφθούν από τους αναπληρωτές και όλοι να παραιτηθούν, ο σύλλογος υπάρχει τρόπος να λειτουργεί, προβλέπονται όλα από το καταστατικό…».

Όσο για τις κατηγορίες που η αντιπολίτευση εξαπολύει εναντίον του, μέσω του δελτίου Τύπου που εξέδωσε, ο κ. Μπαλίτης τόνισε πως το μόνο που έχει να πει είναι ότι «κάποιοι ενδιαφέρονται μόνο για την κατάληψη της εξουσίας».

Σημειώνεται, πάντως, πως οι εκλογές στον Εμπορικό Σύλλογο είναι προγραμματισμένες για τον Μάρτιο του 2017.