Εμπορικός Σύλλογος Σερρών: Τέσσερα θέματα στον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Π.Κουρουμπλή-Τι απάντησε

Εμπορικός Σύλλογος Σερρών: Τέσσερα θέματα στον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Π.Κουρουμπλή-Τι απάντησε

Κουρουμπλής-Σταμπουλή-Κοτσαμπάς-ΜπαλίτηςΤο Σάββατο 25 Οκτωβρίου  2014 ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ν. Σερρών, κ. Ιωάννης Μπαλίτης συναντήθηκε με κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής  τον Κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή,  την Βουλευτή Σερρών κυρία Αφροδίτη Σταμπουλή και τον μέλος της Νομαρχιακής επιτροπής Σερρών κ. Ελευθέριο Αβραμάκη .

Ο πρόεδρος έθεσε τέσσερα από τα σημαντικότερα θέματα που απασχολούν τους Σερραίους Εμπόρους και ζήτησε τις  τοποθετήσεις  του ΣΥΡΙΖΑ για το τι ακριβώς θα πράξει  ο ΣΥΡΙΖΑ εάν συμμετέχει σε κάποιο Κυβερνητικό σχήμα στις επόμενες εκλογές  όποτε κι αν διεξαχθούν.

1ο θέμα :
Κυριακάτικη αργία. Κατάργηση των 7 Κυριακών και αρμοδιότητες στις τοπικές κοινωνίες και στους τοπικούς φορείς για να καθορίζουν ποιες Κυριακές τον χρόνο θα λειτουργούν τα εμπορικά καταστήματα.
Ο κος Κουρουμπλής δήλωσε ότι στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι η κατάργηση των 7 Κυριακών και επαναφορά του παλαιού μέτρου για την λειτουργία των καταστημάτων μόνο τις 2 Κυριακές του χρόνου Χριστούγεννα- Πρωτοχρονιά. Όσο αφορά στο θέμα αρμοδιοτήτων στις τοπικές κοινωνίες και στους τοπικούς φορείς δήλωσε ότι θα τεθεί υπό συζήτηση .
 
2ο θέμα:
Κατάργηση του Νομοθετικού διατάγματος Ραγκούση, που επιτρέπει την ίδρυση πολυκαταστημάτων στις μικρές πόλεις.
 Ο Πρόεδρος ζήτησε την κατάργηση της Υπουργικής απόφασης  και την επαναφορά του παλαιού καθεστώτος με τα 1500τμ σε πόλεις κάτω των 120.000 χιλιάδων κατοίκων.
Ο κ Κουρουμπλής δήλωσε ότι το θέμα θα τεθεί υπό συζήτηση για την εφαρμογή του,  στην αρμόδια επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον κ. Κουράση πρώην Γ. Γραμματέα της ΓΣΕΒΕΕ.
 
3ο θέμα
 Διαφύλαξη των συνόρων ως κυριότερη πύλη εισόδου του παραεμπορίου.
Ο κος Κουρουμπλής δήλωσε ότι συμφωνεί απόλυτα με τις παρεμβάσεις του Εμπορικού Συλλόγου και δήλωσε ότι θα γίνει σχετική επ’ ερώτηση στην Βουλή για ποιο λόγο ενώ υπάρχει scanner στις αποθήκες του ΟΛ Πειραιά γιατί δεν τοποθετείται  στο Τελωνειακό σταθμό του Προμαχώνα .
 
 4ο θέμα
Στήριξη της κοινής προσπάθειες Εμπορικού Συλλόγου και ΟΕΒΕΣΣ για την τουριστική ανάπτυξη του Νομού Σερρών (Υπουργείο Τουρισμού, ΕΟΤ κτλ.)
Ο κος Κουρουμπλής και πάλι συμφώνησε και δήλωσε ότι είναι μέλημα του ΣΥΡΙΖΑ, εφόσον συμμετέχει σε κάποιο Κυβερνητικό σχήμα στις επόμενες εκλογές, η τουριστική ανάπτυξη σε πόλεις που πλήττονται οικονομικά από γειτονικές χώρες.

Συνάντηση και με Τσίπρα

Στο τέλος της συνάντησης ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου και ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕΣΣ ζήτησαν κοινή συνάντηση με τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ Τσίπρα Αλέξη θεσμικά, ώστε να του μεταφέρουν τα προβλήματα των Σερραίων Εμπόρων –Επαγγελματιών καθώς ο Νομός Σερρών είναι τελευταίος βάση στοιχειών του ΑΕΠ.

Η Βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ κ Σταμπουλή Αφροδίτη δήλωσε ότι παρόλο που υπάρχουν αρμόδιες επιτροπές στον ΣΥΡΙΖΑ για την επίλυση κοινωνικών –οικονομικών προβλημάτων,το αίτημα των δύο Προέδρων θα ικανοποιηθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα.