Έμπρακτη συνεισφορά της ΥΜΑΘ Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά στο φιλανθρωπικό εργο της ΠΕΚΣ στο Αχλαδοχώρι

Έμπρακτη συνεισφορά της ΥΜΑΘ Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά στο φιλανθρωπικό εργο της ΠΕΚΣ στο Αχλαδοχώρι

Αχλαδοχώρι-Μαρία Κόλλια0Τσαρουχά-001Στο Αχλαδοχώρι Σερρών βρέθηκε το περασμένο Σάββατο 6 Ιουνίου 2015, η Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης), Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, προκειμένου να στηρίξει το φιλανθρωπικό έργο της παροχής δωρεάν εξετάσεων υγείας προς ανασφάλιστους συμπολίτες μας, από τα μέλη της Πανελλήνιας Ένωσης Καππαδοκικών Σωματείων (Π.Ε.Κ.Σ.).

Αχλαδοχώρι-Μαρία Κόλλια0Τσαρουχά-002
Η παροχή δωρεάν ιατρικών εξετάσεων από την Π.Ε.Κ.Σ., σε συνεργασία με τον Δήμο Σιντικής, τελεί υπό την αιγίδα του ΥΜΑΘ, ενώ οι εξετάσεις έγιναν στο Αγροτικό Ιατρείο Αχλαδοχωρίου.  Την Κυριακή, 7 Ιουνίου 2015, τα μέλη της Πανελλήνιας Ένωσης Καππαδοκικών Σωματείων επισκέφθηκαν για τους ίδιους λόγους και  την Άνω Βροντού Σερρών.

Η Υφυπουργός, Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:

«Θεωρούμε ιδιαίτερα σημαντική την υπηρεσία που προσφέρουν τα μέλη της Πανελλήνιας Ένωσης Καππαδοκικών Σωματείων, καθώς πολλοί συμπολίτες και συνάνθρωποί μας ζούνε σε περιοχές της Ελληνικής Επαρχίας που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση, ή έχουν χαμηλό εισόδημα, ή είναι ανασφάλιστοι ή άποροι.

Οι ιατρικές εξετάσεις και οι λοιπές υπηρεσίες  αποτελούν σημαντική ανακούφιση και βοήθεια προς τους συνανθρώπους μας, σε μια δύσκολη εποχή για όλους μας.

Αχλαδοχώρι-Μαρία Κόλλια0Τσαρουχά-003Θα ήθελα να συγχαρώ τα μέλη της  Ένωσης και στηρίζω την προσπάθειά τους, αμέριστα, με όλες τις δυνάμεις μου.  Ως ουσιαστικό βήμα στήριξης της πρωτοβουλίας,  έχουμε θέσει  υπό την αιγίδα του το εγχείρημα, και σήμερα, μαζί με τους συνεργάτες της Ένωσης Καππαδοκικών Σωματείων, βρίσκονται εδώ δύο γιατροί του Υπουργείου και ένα στέλεχος της διοίκησής του για να βοηθήσουν.

Εκ μέρους του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και του Υπουργού κ. Νίκου Βούτση, και εκ μέρους του Υπουργείου Μακεδονίας Θράκης, υπό την αρμοδιότητα της Υφυπουργού Μαρίας Κόλλια Τσαρουχά, ευχόμαστε τα μέλη της Ένωσης να έχουν πάντοτε τη δύναμη και το ψυχικό σθένος για να συνεχίσουν το ανθρωπιστικό τους έργο και να αποτελέσουν παράδειγμα για πολλές παρόμοιες δράσεις στην ελληνική επαρχία».