Εμβολιασμοί το επόμενο 10ημερο στη Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων των Σερρών

Tη Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων στο πρώην ΚΕΓΕ Σερρών επισκέφθηκαν, τη περασμένη Τετάρτη (5/10), ο Υποδιοικητής 4ης ΥΠΕ, Ηλίας Θεοδωρίδης και κλιμάκιο του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) με επικεφαλής τη Διευθύντρια κυρία Τζίνα Λεπτοκαρίδου, μαζί με τον διοικητή του Νοσοκομείου Σερρών Αθανάσιο Ματάκο.

Ενημερώθηκαν από την υπεύθυνη της δομής κυρία Τάπα, για την κατάσταση που επικρατεί σε αυτή όσο αναφορά τις συνθήκες διαβίωσης.

Ο κ.Θεοδωρίδης σε δηλώσεις του, στα ΜΜΕ μετά την επίσκεψη, επισήμανε ότι το κύριο πρόβλημα στις εγκαταστάσεις είναι οι συνθήκες υγιεινής, υπογραμμίζοντας ότι υπάρχουν και επιμέρους ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν για την καλύτερη διαβίωση των προσφύγων.

«Ενημερωθήκαμε για την λειτουργία και την οργάνωση του Κέντρου καθώς επίσης και στις συνθήκες των υπηρεσιών υγείας που προσφέρονται. Υπάρχουν μερικά θέματα τα οποία θα αντιμετωπιστούν»

Εμβολιασμοί το επόμενο 10ημερο

Αναφορικά με τους εμβολιασμούς των προσφύγων, ο υποδιοικητής της 4ης ΥΠΕ, δήλωσε ότι το επόμενο δεκαήμερο θα ξεκινήσουν στην Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων Σερρών

Η διευθύντρια ΕΚΕΠΥ(Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας) Βορείου Ελλάδας, Τζίνα Λεπτοκαρίδου, δήλωσε ότι υπάρχουν προβλήματα στον καταυλισμό, όπως αυτά που συναντούμε όπου διαβιούν πολλοί άνθρωποι και βρίσκονται σε συνεργασία με τις ΜΚΟ και τους φορείς ώστε τα τα προβλήματα αυτά να ξεπεραστούν.