Εν μέσω θέρους η ανακατασκευή του αυτοκινητόδρομου στο τμήμα-ντροπή Χριστός-Αμπέλα!

Εν μέσω θέρους η ανακατασκευή του αυτοκινητόδρομου στο τμήμα-ντροπή Χριστός-Αμπέλα!

Ο δρόμος ντροπή, τμήμα του αυτοκινητόδρομου που αποτελεί την Είσοδο/έξοδο της χώρας προς τις Βαλκάνιες χώρες Βουλγαρία Ρουμανία, πρόκειται ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να επισκευαστεί (δρομος γεμάτος λακουβες που εγκυμονούν κινδύνους για τον ανυποψίαστο οδηγο) καθώς μέσα στον Ιούλιο αναμένεται να υπογραφεί  η σύμβαση για την ανακατασκευή του τμηματος Χριστός – Αμπέλας, όπως γνωστοποίησε  μιλώντας στην ΕΡΤ Σερρών , ο πρόεδρος της Εγνατίας Οδού Απόστολος Αντωνούδης.

Εν μέσω θέρους, αναμένονται ουρές αυτοκινήτων

Ακόμη όμως και αυτή η επισκευή, θα γινει εν μέσω θέρους, χρονικό διάστημα όπου υπάρχει η μεγαλύτερη κίνηση στον δρόμο, από τους Βούλγαρους και Ρουμάνους τουρίστες που κατακλύζουν της παραλίες της Μακεδονίας, ειδικά τα Σαββατοκύριακα, οπότε αναμένεται να δημιουργούνται ουρές αυτοκινήτων λόγω των έργων.

Όπως σημείωσε ο Πρόεδρος της Εγνατίας οδού Α.Ε.,  η σύμβαση βρίσκεται για έλεγχο στο Ελεγκτικό Συνέδριο, αναμένεται στα μέσα Ιουλίου και ως το τέλος του μήνα να υπογραφή η σύμβαση και να εγκατασταθεί ο εργολάβος.

Τα διόδια όμως εισπράττονται, και … αυξάνονται «ελέω μνημονίου»

Για το θέμα των διοδίων ο κ. Αντωνούδης επεσήμανε πως είναι δέσμευση του 2ουΜνημονίου , αναμένεται να ξεκινήσει η λειτουργία τους τον Οκτώβριο, με 1,40 ευρώ και μετά το 2019 η τιμή θα αυξηθεί στα 2,40 ευρώ. Τόνισε πως ως το τέλος του 2019 το ηλεκτρονικό σύστημα των διοδίων θα αλλάξει σε αναλογικό.