Έναρξη συναντήσεων λέσχης ανάγνωσης παιδικού λογοτεχνικού βιβλίου για εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης

Έναρξη συναντήσεων λέσχης ανάγνωσης παιδικού λογοτεχνικού βιβλίου για εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης

SONY DSCΣτη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών ξεκίνησαν τη Δευτέρα 13 Οκτωβρίου οι συναντήσεις της λέσχης ανάγνωσης παιδικού λογοτεχνικού βιβλίου.

Τα τελευταία χρόνια ένα νέο πρόγραμμα φιλαναγνωσίας καλεί τους μαθητές του δημοτικού σχολείου να ανακαλύψουν το συναρπαστικό κόσμο του βιβλίου. Ο προβληματισμός των εκπαιδευτικών για το ποια βιβλία είναι τα καταλληλότερα, πως θα τα επιλέξουν και για το πώς θα καταφέρουν να εμφυσήσουν την αγάπη για το βιβλίο στα παιδιά οδήγησε στη δημιουργία της λέσχης ανάγνωσης για εκπαιδευτικούς. Στόχος της θα είναι όχι μόνο η ανάγνωση παιδικής λογοτεχνίας και η ενημέρωση στη σύγχρονη παιδική λογοτεχνία, αλλά και ο σχεδιασμός φιλαναγνωστικών δράσεων οι οποίες θα μπορούν να εφαρμοστούν στην τάξη.

Η ανταπόκριση των εκπαιδευτικών ήταν εντυπωσιακή. Οι συναντήσεις της λέσχης θα γίνονται δύο φορές το μήνα, απογεύματα Δευτέρας σε ημερομηνίες που θα ανακοινώνονται στο μηνιαίο πρόγραμμα και στην ιστοσελίδα της βιβλιοθήκης. Η επόμενη συνάντηση έχει οριστεί για τη Δευτέρα 27 Οκτωβρίου.