Έναρξη της 14ης Διεθνούς Πανεπιστημιάδας Θεάτρου από τον Δήμαρχο Σερρών Πέτρο Αγγελίδη (φωτορεπορταζ)

Πέτρος Αγγελίδης-Δήμαρχος Σερρών: «Τις αλλαγές και τις ελπίδες μόνο από τις γενιές που έρχονται μπορούμε να τις περιμένουμε» - Επίσημη καλεσμένη η γνωστή ηθοποιός Μπέσυ Μάλφα

Έναρξη της 14ης Διεθνούς Πανεπιστημιάδας Θεάτρου από τον Δήμαρχο Σερρών Πέτρο Αγγελίδη (φωτορεπορταζ)

Την έναρξη της 14ης Διεθνούς Πανεπιστημιάδας Θεάτρου κήρυξε ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης την Παρασκευή 18 Μαϊου 2018 στο ασφυκτικά γεμάτο δημοτικό θέατρο “ΑΣΤΕΡΙΑ”.

Ο κ. Αγγελίδης στον σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στα εξής:

“ Η Πανεπιστημιάδα Θεάτρου είναι μια γιορτή του θεάτρου και της νεολαίας. Παρά την οικονομική κρίση που διανύουμε,αξίζει να διαθέσουμε χρήματα για τον πολιτισμό και να σταθούμε δίπλα στους νέους, ακούγοντάς τους, σε όσα έχουν να μας πούν μέσα από τα θεατρικά έργα που διάλεξαν.

Τις αλλαγές και τις ελπίδες μόνο από τις γενιές που έρχονται μπορούμε να τις περιμένουμε.

Στηρίξαμε, στηρίζουμε και θα στηρίζουμε την Πανεπιστημιάδα Θεάτρου και τον διεθνή της χαρακτήρα.”

Ο Δήμαρχος Σερρών ευχαρίστησε επίσης τον Πρόεδρο του ΔΗΠΕΘΕ Δημήτρη Τσαλίκογλου, την καλλιτεχνική διευθύντρια Καλλιόπη Ευαγγελίδου, τους εργαζόμενους του ΔΗΠΕΘΕ και όλους τους συμμετέχοντες που βοήθησαν για την πραγματοποίηση της Πανεπιστημιάδας Θεάτρου.

Μουσική έναρξη από το Μουσικό Σχολείο και χορευτικά από την ΚΕΔΗΣ

Πριν την επίσημη έναρξη της Πανεπιστημιάδας στην σκηνή του θεάτρου (σ.σ. η εκδήλωση ήταν προγραμματισμένη να γίνει στον πεζόδρομο, αλλά λόγω βροχής μεταφέρθηκε στη κεντρική σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ), το Μουσικό Σχολείο Σερρών και οι σχολές χορού της ΚΕΔΗΣ παρουσίασαν μια όμορφη μουσικοχορευτική εκδήλωση , καλοσωρίζοντας την Πανεπιστημιάδα.

Συγκινητικό θεατρικό δρώμενο από μαθητές του 13ου Δημοτικού Σχολείου, με τη συμμετοχή προσφυγόπουλων

Το Κινματογραφικό Εργαστήρι του 13ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών παρουσίασε  την βραβευμένη ταινία μικρού μήκους που δημιούργησε,  και ένα συγκινητικό θεατρικό δρώμενο όπου συμμετείχαν οι μαθητές του σχολείου αλλά και προσφυγόπουλα που μένουν στο camp Σερρών.

Η πρώτη μέρα της Πανεπιστημιάδας ολοκληρώθηκε με το θεατρικό έργο των φοιτητών της έδρας Νεοελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου PLOVDIV Βουλγαρίας.

Στην έναρξη της Πανεπιστημιάδας καλεσμένη του ΔΗΠΕΘΕ ήταν η σπουδαία ηθοποιός Μπέσυ Μάλφα. Την εκδήλωση παρακολούθησαν επίσης ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας Κύπρου Γιάννης Καρούσος και συνεργάτες του, επίσημοι προσκεκλημένοι του Δήμου Σερρών.

Φωτορεπορτάζ από την εκδήλωση στη σελίδα μας στο facebook

Πριν την επίσημη έναρξη της Πανεπιστημιάδας στην σκηνή του θεάτρου (σ.σ. η εκδήλωση ήταν προγραμματισμένη να γίνει στον…

Posted by Ανεξάρτητος on Monday, May 21, 2018