ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΣΥΡΙΖΑ: Η πραγματικότητα βοά. Η τυχόν παλινόρθωσή τους δεν κομίζει τίποτα το ελπιδοφόρο

ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΣΥΡΙΖΑ: Η πραγματικότητα βοά. Η τυχόν παλινόρθωσή τους δεν κομίζει τίποτα το ελπιδοφόρο

Καλημέρα σας, αγαπητές φίλες και αγαπητοί φίλοι.

Ο ΣΥΡΙΖΑ γιόρτασε τον ένα χρόνο «πρώτη φορά Αριστερά» (με ολίγην καθαρόαιμη Δεξιά, για να ακριβολογούμε).

Του Νίκου Φαλαγκάρα [nicfalag@yahoo.gr]
Του Νίκου Φαλαγκάρα
[nicfalag@yahoo.gr]

Άλλοι συνεόρτασαν, άλλοι στάθηκαν κριτικά απέναντι στα πεπραγμένα της συγκυβέρνησης και άλλοι προσπέρασαν το γεγονός με αδιαφορία.

Δεν έλειψαν κι αυτοί που χλεύασαν ή αναθεμάτισαν. Κυρίως κάποιοι που μέχρι πρότινος συμπορεύθηκαν και επομένως μοιράζονται τις ευθύνες για το διάστημα που συνυπήρξαν.

Προσωπικά επιμένω στην καλόπιστη κριτική. Ακόμα και την χωρίς ελαφρυντικά κριτική παρά όλα τα άλλα που μερικές φορές προσβάλλουν την αισθητική μου.

Όσο γι’ αυτούς που κυβέρνησαν και συγκυβέρνησαν τα προηγούμενα χρόνια, όσο και να προσπαθούν να τα φορτώσουν όλα στον ΣΥΡΙΖΑ και τους (κυβερνητικούς) συνεταίρους του, μάταια κοπιάζουν.

Η πραγματικότητα βοά.

Η τυχόν παλινόρθωσή τους δεν κομίζει τίποτα το ελπιδοφόρο.

Έτσι τα βλέπω εγώ τουλάχιστον κι αυτό καταθέτω εν γνώσει του αντιλόγου που επιδέχεται η γνώμη μου. Μπορεί να αστοχώ, όπως μου καταλόγισε κάποιος φίλος, αλλά αφού έτσι τα βλέπω, αυτά έχω να πω.

Μερικοί φίλοι εκπλήσσονται με το θέαμα να γίνονται συγκεντρώσεις μπροστά στα κομματικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ και όχι των υπουργείων. Ο λόγος, νομίζω, είναι ότι εκεί (μπροστά στα κομματικά γραφεία) είναι πιο εντυπωσιακό το κάψιμο της σημαίας του ΣΥΡΙΖΑ και πιο απολαυστικό.

Να σημειώσω ακόμα –κι ας γίνομαι σκληρός- ότι αυτοί που καίνε σημαίες έχουν κάποια (πολιτισμική) σχέση μ’ αυτούς που καίνε βιβλία. Αμφότεροι ενοχοποιούν αυτό με το οποίο διαφωνούν και γι’ αυτό θέλουν να το εξαφανίσουν από προσώπου της γης.

Σε κάθε περίπτωση η πράξη τους υπερβαίνει –αν δεν καταλύει κιόλας- τη θεμιτή και αναγκαία στη δημοκρατία άλλη άποψη.

Την ίδια τη δημοκρατία.