Ενημέρωση για την Ασφαλή πλοήγηση στο internet από τον «θρύλο» της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος Μανώλη Σφακιανάκη

Ενημέρωση για την Ασφαλή πλοήγηση στο internet από τον «θρύλο» της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος Μανώλη Σφακιανάκη

Με απλό και κατανοητό τρόπο, είχαν τη τύχη να ενημερωθούν, όσοι βρέθηκαν το απόγευμα της Τρίτης (14/3) στο θέατρο «Αστέρια» για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο, από έναν «θρύλο»της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος, τον Μανώλη Σφακιανάκη Αντιστράτηγο της Ελληνικής Αστυνομίας ε.α.

Ο πρόσφατα αποστρατευθείς από την ΕΛΑΣ κ. Σφακιανάκης με απλό και κατανοητό τρόπο ανέλυσε τους κινδύνους που ελλοχεύουν στο διαδίκτυο, τόσο για τους εφήβους όσο και για τους ενήλικες.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Χωρίς «αφορισμούς»

Χωρίς «αφορισμούς», αλλά με βασική αρχή το μέτρο και την σύνεση, προέτρεψε τους γονείς να μην καταφεύγουν σε μέσα παρακολούθησης των παιδιών, αλλά να βασίζονται στις σχέσεις εμπιστοσύνης που θα πρέπει να αναπτύσσουν με τα παιδιά τους.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η Εγκληματολόγος Μαρίσα Βουλγαράκη, παρουσίασε τις στατιστικές που δείχνουν ότι τα απομονωμένα παιδιά και έφηβοι, είναι πιο εκτεθειμένοι στους κινδύνους του διαδικτύου (παιδόφιλοι).

BONATTI J&P AVAX

Την ενημέρωση διοργάνωσε η εταιρεία BONATTI J&P AVAX (η οποία είναι η κατασκευάστρια του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΡ) στα πλαίσια της Κοινωνικής Εταιρικής Ευθύνης και προσφοράς της,  προς το κοινωνικό σύνολο, τους πολίτες της πόλης των Σερρών και του Νομού.

 

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Υφυπουργός Εσωτερικών (ΥΜΑΘ) Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, οι Δήμαρχοι Σερρών Πέτρος Αγγελίδης και Εμμανουήλ Παπά Δ.Νότας, ο Αντιδήμαρχος Σερρών Παντελής Χράπας και πλήθος κόσμου.

  1. Την Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017 και ώρα 12:00μ έχει προγραμματιστεί και δεύτερη εκδήλωση με τίτλο: ΑΣΦΑΛΗΣ ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ – ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ, για τα Γυμνάσια της πόλης.

 

ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ:

  • Εμμανουήλ Σφακιανάκης,Αντιστράτηγος της Ελληνικής Αστυνομίας ε.α. και
  • Μαρίσα Βουλγαράκη,Εγκληματολόγος.

Εκτιμώμενη διάρκεια της κάθε εκδήλωσης περίπου μιάμιση ώρα, συμπεριλαμβανομένων των απαντήσεων σε πιθανές ερωτήσεις που θα υποβληθούν από το κοινό.