Ενώνουν τις δυνάμεις τους στο ζήτημα της βίας κατά των γυναικών

Ενώνουν τις δυνάμεις τους στο ζήτημα της βίας κατά των γυναικών

Δικηγοροι-Νοσοκομείο-Δήμος Σερρών-βια κατα γυναικώνΤην Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2014, στο Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Σερρών (Ι. Δραγούμη 10, πρώην οικία Μάλλιου) πραγματοποιήθηκε υπογραφή πρωτοκόλλων συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Σερρών, του Δικηγορικού Συλλόγου και του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών, παρουσία της Αντιδημάρχου Κοινωνικής Μέριμνας και Υγείας του Δήμου Σερρών, κας Σταυρούλας Αρβανίτη- Αγιαννίδου, του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Σερρών, κ. Παναγιώτη Καρίπογλου και του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών, κ. Γρηγόριου Ευσταθιάδη.

Βια κατα των γυναικών-Αγιαννίδου-ΚαρίπογλουΤο Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Σερρών στην προσπάθεια για την αντιμετώπιση και καταπολέμηση του φαινομένου της βίας κατά των γυναικών, αναγνωρίζει την αναγκαιότητα της δικτύωσης στην πραγμάτωση του σκοπού του. Για το λόγο αυτό, δημιουργεί ένα ολοκληρωμένο δίκτυο συνεργασίας ανθρώπων, φορέων και δομών προκειμένου να εξασφαλίσει την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των συμβουλευόμενων γυναικών. Ο Δικηγορικός Σύλλογος Σερρών και το Γενικό Νοσοκομείο Σερρών ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμά μας, ανέλαβαν τη δέσμευση αφενός να συμπράξουν στην ευαισθητοποίηση τόσο των μελών και εργαζομένων τους όσο και της τοπικής κοινωνίας απέναντι στο ζήτημα της βίας κατά των γυναικών και, αφετέρου να εξασφαλίσουν τις αντίστοιχες υπηρεσίες στην κάθε συμβουλευόμενη γυναίκα του Κέντρου.

Για την ευαισθητοποίηση, την άμεση ανταπόκριση και προθυμία των ανωτέρω φορέων στη παρούσα συνεργασία, τους ευχαριστούμε θερμά και ολόψυχα, ευελπιστώντας η πρωτοβουλία αυτή να συμβάλλει στην αντιμετώπιση και καταπολέμηση του φαινομένου.

βία κατά των γυναικών_Αιγιαννίδου-ΕυσταθιάδηςΥπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Σερρών, στα πλαίσια της Πράξης «Ανάπτυξη Δομών και Υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προς όφελος των γυναικών και για την καταπολέμηση της βίας – Δημιουργίας Κέντρων Συμβουλευτικής Υποστήριξης γυναικών θυμάτων βίας σε τοπικό επίπεδο στους Άξονες Προτεραιότητας 07,08,09» του Ε.Π. «Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007-2013», δημιούργησε και λειτουργεί, από τις 18-6-2013, το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών θυμάτων βίας, το οποίο απευθύνεται σε γυναίκες που υφίστανται οποιασδήποτε μορφής βία (ενδοοικογενειακή βία, σεξουαλική παρενόχληση, βιασμό κ.α.) και παρέχει δωρεάν συμβουλευτική, ολοκληρωμένη ψυχοκοινωνική υποστήριξη,  νομική συμβουλευτική και πληροφόρηση στις γυναίκες-θύματα βίας.

Τα στοιχεία επικοινωνίας είναι:
Δ/νση: Ίωνος Δραγούμη 10, Τ.Κ. 62100 Σέρρες
Τηλ.:  23210-22253, Φαξ : 23210-22268

Ώρες λειτουργίας: 7:30- 17:00 Δευ-Παρ.
E- mail: womenaid@serres.gr
fb page: www.facebook.com/sumvouleutikokentrogunaikwnserrwn