Ένωση Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελμάτων Σερρών: Υπόσχεση Λεονταρίδη σε Κοτσαμπά για νέα συζήτηση για τη ρύθμιση χρεών στους ΟΤΑ

Ένωση Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελμάτων Σερρών: Υπόσχεση Λεονταρίδη σε Κοτσαμπά για νέα συζήτηση για τη ρύθμιση χρεών στους ΟΤΑ

Κοτσαμπάς-Λεονταρίδης-συναντηση υποργειοΤην Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014 και στις 12:30 πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Διοίκησης της Ένωσης Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελμάτων Σερρών Προέδρου κ.Σωτήριου Κοτσαμπά και του Αντιπροέδρου κ. Κων/νου Σιάπκαλη  με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Θεόφιλο Λεονταρίδη στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Μαζί τους ήταν ο Πρόεδρος της ΠΟΕΣΕ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατόριων και Συναφών Επαγγελμάτων) και Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ.Γεώργιος Καββαθάς και ο Πρόεδρος Ένωσης καταστηματαρχών ψαροταβέρνων και συναφών επαγγελμάτων Πειραιά κ. Ιωάννης Τσάκος .

Ο κ. Κοτσαμπάς επεσήμανε στον κ. Λεονταρίδη το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες με τις οφειλές στους ΟΤΑ, αλλά και για τα πρόστιμα που καλούνται να πληρώσουν με τις προσαυξήσεις και ζήτησαν από τον Υπουργό τώρα που είναι σε θέση ευθύνης, να προωθήσει την τροποποίηση στο υπάρχον πλαίσιο με επαναφορά στο Νόμο του 2002, που ορίζει την απαλλαγή από τα πρόστιμα και τις προσαυξήσεις.

Ο Υπουργός, γνώστης του θέματος αφού συμμετείχε στις συσκέψεις με τον πρώην Υπουργό κ. Μιχελάκη, δεσμεύτηκε ότι θα έχει επαφές με τον Υπουργό και τον Υφυπουργό Εσωτερικών επί του θέματος και μέσα στο επόμενο 10ημερο θα κληθεί η Διοίκηση της Ένωσης για ενημέρωση.

  • Η Διοίκηση της Ένωσης Εστιατόρων και συναφών επαγγελμάτων Ν. Σερρών τονίζει ότι είναι ΞΕΚΑΘΑΡΟ και ΔΙΚΑΙΟ αυτό που ζητούν οι επαγγελματίες.

  • ΖΗΤΟΥΝ και ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΗΜΕΡΟΙ.

  • Να υπάρχουν ρυθμίσεις, να μπουν δόσεις, να καταργηθούν τα ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΑ πρόστιμα και οι προσαυξήσεις που ΤΡΙΠΛΑΣΙΑΖΟΥΝ τελικά το κεφάλαιο.

  • ΖΗΤΟΥΝ να μπορούν να έχουν δημοτική ενημερότητα, να έχουν δυνατότητα να θεωρήσουν τις άδειες για να μπορέσουν να ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ τις δουλειές τους, να συνεχίσουν να ΥΠΑΡΧΟΥΝ.