Η Ένωση Γονέων Μαθητών Δήμου Σερρών διαφωνεί και καταδικάζει την πολιτική του Υπ. Παιδείας

Διαφωνεί με την ψήφιση του νομοσχεδίου για το Νέο Λύκειο
Διαφωνεί με την ψήφιση του νομοσχεδίου για το Νέο Λύκειο

Η Ένωση Γονέων Μαθητών Δήμου Σερρών με επιστολή που μας κοινοποίησε μας επισημαίνει τις θέσεις της σχετικά με τις τελευταίες αποφάσεις του Υπουργου Παιδείας Όπως αναφέρουν:

“εξετάζοντας τα δεδομένα που υπάρχουν στο χώρο της εκπαιδευτικής κοινότητας (Α/θμια & Β’/θμια Εκπαίδευση), θέλει να σημειώσει και να καταγγείλει τα εξής:

Διαφωνεί και καταδικάζει την πολιτική του Υπ. Παιδείας να καταργήσει τα τμήματα Υγείας, Γραφιστικής και Κομμωτικής των ΕΠΑΛ και να θέσει σε διαθεσιμότητα τους καθηγητές των αντίστοιχων τμημάτων «εν μιά νυκτί» και τους μαθητές σε ιδιωτικά I.E.Κ.

Διαφωνεί με την ψήφιση του νομοσχεδίου για το Νέο Λύκειο, το οποίο κατατέθηκε χωρίς την απαραίτητη διαβούλευση με τους φορείς της εκπαίδευσης, προσαρμόστηκε στην ανάγκη να τρέξει η εκταμίευση των πόρων των σχετικών Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ και επιχειρεί το μετασχηματισμό του Λυκείου σε ένα ατέλειωτο φροντιστήριο χωρίς να διατηρεί τον παιδαγωγικό χαρακτήρα του και αναγκάζει τους μαθητές να στραφούν από το Γενικό στο Τεχνολογικό Λύκειο εξαιτίας της δυσκολίας των εξετάσεων, σε ένα θεσμό μαθητείας χωρίς την αντίστοιχη αξιοπρεπή αποζημίωση.

3 Όχι.. στην αύξηση των μαθητών ανά τμήμα και διορισμός του απαραίτητου εκπαιδευτικού προσωπικού για τις ανάγκες των μαθητών.

Όχι στην κατάργηση των Θρησκευτικών και των Αρχαίων Ελληνικών από τα ελληνικά σχολεία. τα οποία είναι η ασφαλής βάση της ανθρωπιστικής και δημοκρατικής παιδείας.

Ναι στη δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση σε όλες τις βαθμίδες χωρίς αποκλεισμούς και κατηγοριοποιήσεις.

Όχι στην υποβάθμιση και κατάργηση του ολοήμερου σκολείου στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση μόνο και μόνο για να ευθυγραμμιστούνε υε τις επιταγές της Τρόικας.

7 Oχι στη μείωση πιστώσεων για τις λειτουργικές δαπάνες των σχολείων και να υλοποιηθούν όλα τα υπεσχημένα νια την μεταφορά των μαθητών στις συγχωνεύσεως-καταργήσεις των σκολείων.

8. Τα ελληνοχριστιανικά ιδεώδη θέλουμε και πρέπει να διέπουν όλες τις βαθμίδες της Εκπαίδευσης και πιστεύουμε ότι η Παιδεία μας είναι η μόνη λύση για την έξοδο από την κρίση”.