«Ενότητα για την ύπαρξή μας» λέει ο Ιμάμης της «Αχμαντίγια» που μοίρασε φυλλάδια στις Σέρρες

«Ενότητα για την ύπαρξή μας» λέει ο Ιμάμης της «Αχμαντίγια» που μοίρασε φυλλάδια στις Σέρρες

Μέλη της μουσουλμανικής θρησκευτικής κοινότητας “Αχμαντίγια” βρέθηκαν την Πέμπτη 12/4 στις Σέρρες και μοίρασαν φυλλάδια σε πολίτες στο κέντρο της πόλης. Στο φυλλάδιο αναγράφεται το σύνθημα «Ενότητα για την ύπαρξη μας»

Ποιοι είναι οι Αχμαντίγια

Οι Αχμαντίγια, σύμφωνα με την Wikipedia, είναι τα μέλη μιας νεότερης και πιο δραστήριας μουσουλμανικής θρησκευτικής ομάδας (αίρεσης), τα μέλη της οποίας ακολουθούν τη διδασκαλία του Ινδού μουσουλμάνου Μιρζά Γκουλάμ Αχμάντ ο οποίος ισχυρίστηκε ότι είναι προφήτης και υιοθέτησε κάποιες από τις απόψεις του Ινδού μουσουλμάνου νεωτεριστή Σαγίντ Αχμάντ Χαν. Ο Γκουλάμ Αχμάντ έζησε στα τέλη του 19ου αιώνα.

Οι Αχμαντίγια δραστηριοποιούνται μέσω της προπαγάνδας και των μεταφράσεων του Κορανίου σε ευρωπαϊκές γλώσσες. Ο Γκουλάμ Αχμάντ προσπάθησε να θέσει όλες τις θρησκείες του κόσμου υπό το Ισλάμ

Κάθε χρόνο οι Αχμαντί διοργανώνουν μία ετήσια σύναξη – κάθε φορά σε διαφορετική χώρα.

Η περυσινή έγινε στην Αθήνα, ενώ κατά τις δηλώσεις τους, η Αχμαντίγια αριθμεί περί τα 20 εκ μέλη ανά τον κόσμο. Τον Μάιο προγραμματίζουν να κάνουν ένα συμπόσιο ειρήνης, όπως το αποκαλούν, στην Αθήνα.

«Ενότητα για την ύπαρξή μας»

Η κοινότητα “Αχμαντίγια” διοργανώνει φέτος  μία καμπάνια που ονομάζεται «Ενότητα για την ύπαρξή μας» και ένα ταξίδι, το αποκαλούμενο, «Ταξίδι για την Ειρήνη».

Ο Αταούλ Νασίρ ιμάμης και πρόεδρος της Αχμαντίγια-Μουσουλμανικής Kοινότητας Ελλάδας και μέλη αυτής ξεκίνησαν το ταξίδι τους από την Αθήνα και επισκέφτηκαν τις πόλεις Λαμία, Κατερίνη, Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Ορεστιάδα, Διδυμότειχο, Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, ενώ την Πέμπτη 12/4 βρέθηκαν στις Σέρρες και σήμερα στην Λάρισα.