“ΜΟΥΦΑ” τα περι “ανακάλυψης πλακών” στην αρχαιολογική ανασκαφή Αμφίπολης!

Αμφίπολη-26-8-foto 5Τελικά οι “πληροφορίες από τοπικούς παράγοντες που συνομιλούν με εργάτες στην ανασκαφή φαίνεται ότι βρέθηκαν δυο πλάκες με επιγραφές”, σύμφωνα με έγκυρη πληροφόρηση του anexartitos.gr είναι …. “ράδιο-αρβύλα”. Οι αρχαιολόγοι συνεχίζουν απρόσκοπτοι την ανασκαφή και δεν εχουν ιδέα για αυτά τα οποία “πλημμυρισαν” το διαδύκτιο τις τελευταίες ώρες, περι “ανακάλυψης επιγραφών” και μάλιστα “δύο”. Ενώ άλλοι το “εξειδικεύουν” κάνοντας λόγω και για μεταφορά τους στο Μουσείο Αμφίπολης για την… “μελέτη” τους.

Ας αφήσουμε τους επιστήμονες να κάνουν απερίσπαστοι το έργο τους και ότι βρίσκεται θαμένο στην Αμφίπολη, θα έρθει στο φως. Εξάλλου είναι εκει και περιμένει 2300 χρόνια!

Επιβεβαίωση περι “μουφας” απο τον Υπουργό Πολιτισμού

Το δημοσίευμά μας επιβεβαίωσε με ανακοίνωση του δύο ωρες αργότερα το Υπουργείο Πολιτισμού διαψεύδοντας, τα σενάρια και τις φήμες που είδαν το φως της δημοσιότητας και ανέφεραν ότι ανακαλύφθηκαν τρεις επιγραφές.  «Το ΥΠΠΟΑ και μόνον ενημερώνει τακτικά για την πορεία των ανασκαφικών εργασιών στο λόφο Καστά από την ΚΗ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων. Έγκαιρα και υπεύθυνα πληροφορούμε για κάθε εύρημα που βρίσκεται και για την κατάστασή του. Αντιλαμβάνεσθε συνεπώς ότι ενημερώνουμε για ό,τι βρίσκουμε. Δεν γίνεται να ενημερώνουμε και για ό,τι δεν βρίσκουμε !».

Επιμένει το Αθηναϊκό Πρακτορείο

Όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, που επικαλείται έγκυρες πηγές του υπουργείου Πολιτισμού, σήμερα οι αρχαιολόγοι βρήκαν τρία κομμάτια επιστυλίου, μήκους περίπου 80 εκ. με 1 μέτρο και ύψους 15 εκ., εντόπισε η αρχαιολογική σκαπάνη στον τύμβο Καστά, μετά τον δεύτερο διαφραγματικό τοίχο, πίσω από τις Καρυάτιδες, μέσα στο χώμα, κατά την αποχωμάτωση του θαλάμου. Τα ανασκαφικά ευρήματα μεταφέρθηκαν, νωρίς το πρωί, για λόγους προστασίας στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Αμφιπόλεως και φέρουν ίχνη μπλε και κόκκινου χρώματος.