Εντυπωσιακή συμμετοχή του 3ο Δημοτικού Σχολείου Σερρών στην «Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2014»

Εντυπωσιακή συμμετοχή του 3ο Δημοτικού Σχολείου Σερρών στην «Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2014»

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΤο 3ο Δημ. Σχ. Σερρών, μέλος του Δικτύου σχολείων της UNESCO-ASPnet, την Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014 στο πλαίσιο του «Κοινωνικού Σχολείου» γιόρτασε την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού. Ο θεματικός  άξονας του Σχολικού Έτους 2014-2015 είναι «Ρατσισμός και  Διαφορετικότητα, όλοι διαφορετικοί όλοι ίσοι».

Με ενθουσιασμό οι μαθητές του σχολείου μας συμμετείχαν στις αθλοπαιδιές που διοργανώθηκαν με την βοήθεια όλων των δασκάλων και των εκπαιδευτικών ειδικοτήτων αποκομίζοντας τα ιδιαίτερα στοιχεία της ευρύτερης Παιδείας, που ο Αθλητισμός δύναται να προσφέρει μέσω της συμμετοχής και της προσπάθειας.

Τουρνουά Μπάσκετ, Χάντμπολ, Βόλεϊ, αγώνας Ποδοσφαίρου με τους μαθητές του 6ου Δημ. Σχ. Σερρών, γνωριμία των μικρών μαθητών με το Τένις, Aerobic, Χορό, Ζωγραφική, προβολή ταινιών και Ποδηλασία με συμμετοχή δεκάδων μαθητών -που ούτε ο μελαγχολικός καιρός κατάφερε να αναβάλλει- και άφθονο παιχνίδι ήταν οι δράσεις που οι μαθητές μας απόλαυσαν με αθλητικό ήθος και «ευ αγωνίζεσθαι».

Ευχαριστούμε ολόψυχα τον κ. Κοντό Χρ. Πρόεδρο του Ποδηλατικού συλλόγου που αφού παρουσίασε το άθλημα της ποδηλασίας και τους κανόνες της ασφαλής οδήγησης, ηγήθηκε της εξόρμησης με τη συνοδεία συναδέλφων και εξέπληξε ευχάριστα τους μαθητές μας χαρίζοντάς τους ένα αναμνηστικό μπλουζάκι και έπαινο συμμετοχής.

Ευχόμενοι η σημερινή ημέρα να πρόσθεσε το λιθαράκι της στην κατανόηση ότι στον αθλητισμό και τη ζωή όλοι είμαστε διαφορετικοί, αλλά και ίσοι ή ισότιμοι, δίνουμε την υπόσχεση αρωγής σε κάθε τέτοιου είδους πρωτοβουλίες που συμβάλλουν στο να προκύψουν οι αυριανοί Δια Βίου Ασκούμενοι και στην ισόρροπη ψυχοκινητική ανάπτυξη των παιδιών μας.

Οι καθηγήτριες Φυσικής Αγωγής
3ου Δημ. Σχ. Σερρών
Δρακούλη Ντίνα
 Στύλλα Βούλα
Ο Διευθυντής
3ου Δημ. Σχ. Σερρών
Νίκος Αθανασίου