Εντυπωσίασε η χορωδία του 5ου Γυμνασίου Σερρών στη 10η διεθνή συνάντηση σχολικών χορωδιών!

Εντυπωσίασε η χορωδία του 5ου Γυμνασίου Σερρών στη 10η διεθνή συνάντηση σχολικών χορωδιών!

Η χορωδία του 5ου Γυμνασίου Σερρών εντυπωσίασε στη μεγαλύτερη Ευρωπαϊκή Συνάντηση Μουσικής, στη 10η Διεθνή Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών Καρδίτσας! Η παράσταση δόθηκε την Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018, στη αίθουσα Συναυλιών του Hotel KIERION.

5.500 μαθητές-χορωδοί

Η διοργάνωση αποτελεί το μεγαλύτερο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Μουσικής, με τη συμμετοχή πέντε χιλιάδων πεντακοσίων (5500) νεαρών εκτελεστών – μουσικών – χορωδών από την Ελλάδα και το Εξωτερικό και θα διαρκέσει έως το Σάββατο 17 Μαρτίου 2018.
Το Διεθνές Φεστιβάλ Σχολικών Χορωδιών αποτελεί μια σημαντική τομή για την Εκπαίδευση και τον Πολιτισμό, με πανελλήνια και διεθνή ακτινοβολία και με μεγάλη τουριστική προβολή της περιοχής και της χώρας μας, αφού είναι ο μοναδικός θεσμός του είδους που υπάρχει στην Ευρώπη και στον κόσμο.

10η Διεθνής Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών

Η 10η Διεθνής Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών πραγματοποιείται σε δύο διαφορετικούς χώρους, στην Καρδίτσα [Aίθουσα Eκδηλώσεων “HOTELKIERION” από 1-8 Μαρτίου ] και στο Μουζάκι [Αίθουσα Εκδηλώσεων “MOUZAKI PALACE HOTEL” από 9-18 Μαρτίου]
Εκατοντάδες μαθητές δουλεύουν εντατικά, συστηματικά και πειθαρχημένα επί μήνες για να προσφέρουν ένα σπουδαίο μουσικό αποτέλεσμα. H γλυκύτητα της κατάλληλα διαμορφωμένης παιδικής φωνής σε συνάρτηση με την κατάρτιση των καθηγητών μουσικής , την άριστη συνεργασία με τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων και των Συλλόγου Διδασκόντων, δείχνει ότι μπορεί να γίνουν εκπαιδευτικά , καλλιτεχνικά και μουσικά θαύματα.

Στοχος της διοργάνωσης

Στόχος της διοργάνωσης  είναι και η ενθάρρυνση των σχολικών μονάδων στη δημιουργία αξιόλογων Χορωδιών, οι οποίες μπορούν  να εκπροσωπούν την Ελλάδα σε Διεθνή Φεστιβάλ, Διαγωνισμούς και Συναντήσεις Χορωδιών.

 

Ως εκ τούτου το Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας αναλαμβάνει να προωθήσει τις καλύτερες σχολικές χορωδίες (εφ’ όσον το επιθυμούν) να εμφανιστούν σε σημαντικές συναυλίες, Διαγωνισμούς  και Φεστιβάλ του εξωτερικού (Ιταλία και Σερβία τον Απρίλιο ) και ιδιαίτερα στο σημαντικό Μουσικό – Εκπαιδευτικό Φεστιβάλ που περιλαμβάνει και CORSI ESTIVI MUSICALI, που θα πραγματοποιηθεί στο Σαλέρνο της Ιταλίας από 23 έως 28 Ιουλίου 2018.

Παρουσιαστής του Φεστιβάλ είναι ο Αλέξης Κωστάλας

Η χορωδία του 5ου Γυμνασίου

Η χορωδία του 5ου Γυμνασίου Σερρών αποτελεί ενα εξαιρετικό παράδειγμα ομαδοσυνεργατικότητας και μουσικής διαπαιδαγώγησης. Εβδομήντα και πλέον παιδιά, που εργάζονται με πάθος, αλληλεπιδρούν με υπευθυνότητα και απολαμβάνουν τη μουσική ερμηνεία!

Εμπνευστής και καθοδηγητής αυτού του μουσικού συνόλου η κυρία Νίκη Στανίση, καθηγήτρια Μουσικής του σχολείου. Η πιανίστρια κυρία Νατάσα Σιδηροπούλου, προσφέρει απλόχερα το ταλέντο και την καλλιτεχνική της παιδεία στα παιδιά της χορωδίας.