Εορτασμός της Ημέρας των Δασών και του Νερού με… «PAPERLAND»

προβολή της βραβευμένης ταινίας του 13ου Δημοτικού Σερρών & 2ου Δημοτικού Σιδηροκάστρου

Εορτασμός της Ημέρας των Δασών και του Νερού με… «PAPERLAND»

Οι Φίλοι του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του Δήμου Σερρών, ο ΟΠΑΠΚΑ ,ο Όμιλος Σερρών για UNESCO το Δασαρχείο Σερρών θα γιορτάσουν την Ημέρα των Δασών και την Ημέρα του Νερού στην αίθουσα της ΚΕΔHΣ 1ος όροφος στις 23 Μαρτίου 2018 ώρα 19.30μ.μ

Θα παρουσιασθεί η ταινία μικρού μήκους του 13ου Δημοτικού και 2ου Σιδηροκάστρου που πήρε το πρώτο βραβείο στο 10ο Διεθνές κινηματογραφικό φεστιβάλ ARTFOOLS της Λάρισας με θέμα PAPERLAND.4.06 λεπτών Οι μαθητές και εκπαιδευτικοί θα τιμηθούν από τους συνεργαζόμενους φορείς.

Από το 13ο Δημοτικό .Σχολείο Σερρών: 16 μαθητές, οι εκπαιδευτικοί Λατίνης Ανδρέας και Ζιγρικά Μαρία, η τότε Διευθύντρια Βούλτσιου Βασιλική και οι εξωτερικοί συνεργάτες Γκούβερης Παναγιώτης και Ρόντσης Κυριάκος.

 Από το 2ο Δ. Σχολείο Σιδηροκάστρου 13 μαθητές, οι εκπαιδευτικοί Σαπουντζής Χρήστος και Ντικμπασάνη Βασιλική, ο τότε Διευθυντής Γκένιος Ανδρέας

 Πρόγραμμα Ημερίδας

  • # Προβολή της ταινίας PAPERLAND  4.06 “  του 13 ου Δημοτικού Σερρών και 2ο Δημοτικού Σιδηροκάστρου.
  • # Βράβευση.
  • # Δάσος: Εμπλουτισμός Βιοτόπων. κ Τσάμης Αλέξανδρος
  • # Εθνικό Πάρκο Λίμνης Κερκίνης: Το νερό πηγή ζωής.  κ.Ιντζίδου Χρυσάνθη
  • # ΦΙΛΟΙ Μ.Φ.Ι Δήμου Σερρών Προβολή βίντεο για Δάσος -Νερό και Σπήλαιο Αλιστράτης  κ. Σπύρος Μακρογιάννης

Οι συνεργαζόμενοι φορείς

ΟΠΑΠΚΑ, Φίλοι Μουσείου Φυσικής Ιστορίας, Όμιλος Σερρών για UNESCΟ,  Δασαρχείο Σερρών.

 Πως γυρίστηκε η ταινία

To κινηματογραφικό εργαστήρι του 13ου Δημ, σχ. Σερρών σε συνεργασία με το 2ο Δημ Σχ Σιδηροκάστρου κατά τη διάρκεια ενός εκπληκτικού 3 ήμερου κινηματογραφικού workshop στο ΚΠΕ Ποροίων δημιουργήσαν την ταινία μικρού μήκους PAPERLAND. Η ταινία δημιουργήθηκε στα πλαίσια του πιλοτικού προγράμματος της UNESCO “Κλιματική αλλαγή και ολιστική προσέγγιση”

Το 13ο Δημ Σχ Σερρών είναι μεταξύ των 4 Δημοτικών  σχολείων στην Ελλάδα που επιλέχθηκε από την Εθνική Ελληνική Επιτροπή για  UNESCO για να υλοποιήσει το παγκόσμιο αυτό πρόγραμμα.

Συνεργάστηκαν από το 13ο Δημ .Σχολείο Σερρών: 16 μαθητές, Με τους εκπαιδευτικούς τους. Λατίνης Ανδρέας και Ζιγρικά Μαρία, η τότε Διευθύντρια Βούλτσιου Βασιλική  Τη σκηνοθεσία ανέλαβε το κινηματογραφικό εργαστήρι με συντονιστή τον εθελοντή εξωτερικό συνεργάτη του Κυριάκο Ρόντση και  Γκούβερη Παναγιώτη.

Από το 2ο Δ.Σχολείο Σιδηροκάστρου 13 μαθητές, οι εκπαιδευτικοί Σαπουντζής Χρήστος και Ντικμπασάνη Βασιλική, ο τότε Διευθυντής Γκένιος Ανδρέας

Τα γυρίσματα της ταινίας έγιναν στη λίμνη Κερκίνη με την πολύτιμη βοήθεια του Οικοπεριηγητή στο όρος Μπέλλες

Advertisements