Επαναλειτουργεί η πίστα στο Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών

Επαναλειτουργεί η πίστα στο Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών

Αυτοκινητοδρόμιο-πιστα-αγγελίδης-μοτοΤο διήμερο 27-28 Σεπτεμβρίου ανοίγει και πάλι στο κοινό το αυτοκινητοδρόμιο των Σερρών, καθώς έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες αποκατάστασης του ασφαλτοτάπητα!

Οι εργασίες αποκατάστασης του ασφαλτοτάπητα ολοκληρώθηκαν και το αυτοκινητοδρόμιο των Σερρών είναι έτοιμο να επαναλειτουργήσει. Να σημειώσουμε, ότι οι Σέρρες διαθέτουν το μοναδικό αυτοκινητοδρόμιο στην Ελλάδα και στα Βαλκάνια, το οποίο πληροί τις προδιαγραφές της Διεθνούς Ομοσπονδίας Μοτοσικλέτας FIM και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου FIA για αγώνες Formula 3.
Η πίστα των Σερρών είχε κλείσει πριν περίπου δύο χρόνια, όταν χρησιμοποιήθηκε λάθος σύνθεση ασφάλτου σε εργασίες συντήρησης και ο τάπητας άρχισε να ξηλώνεται σε διάφορα σημεία. Τώρα έγιναν μυστικές δοκιμές με ξένο μοτοσικλετιστή, για να βεβαιωθούν οι άνθρωποι της πίστας ότι είναι απολύτως ασφαλής και ότι μπορεί να επαναλειτουργήσει.

Πέτρος Αγγελίδης-Δήμαρχος Σερρών:
«Στόχος μας να διασφαλιστεί η εύρυθμη κι επιτυχής λειτουργία του και την επόμενη δεκαετία»

Έτσι, αφού ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αντικατάστασης του ασφαλτοτάπητα που παρουσίασε προβλήματα κατά μήκος της αγωνιστικής γραμμής, το Αυτοκινητοδρόμιο θα υποδεχθεί ξανά τους φίλους και τους πελάτες του την ερχόμενη Παρασκευή 26 του τρέχοντα μήνα.

Σύμφωνα με τα όσα είπε στη συνέντευξη τύπου που έδωσε το πρωϊ της Τρίτης 23/9, ο Δήμαρχος Σερρών Π.Αγγελίδης:

Καθημερινά, αυξάνεται εντυπωσιακά ο αριθμός των ενδιαφερόμενων, οι οποίοι επικοινωνούν, προκειμένου να ενημερωθούν για την επαναλειτουργία της πίστας και τις επεμβάσεις που προηγήθηκαν.

 

Συντήρηση του Αυτοκινητοδρομίου-Επισκευές

Όλο το διάστημα, κατά το οποίο είχε διακοπεί η λειτουργία της πίστας, στο Αυτοκινητοδρόμιο πραγματοποιήθηκαν από το προσωπικό του-με απόφαση της διοίκησης και με την καθοδήγηση του προέδρου του κ. Ευστράτιου Δημητρίου-εργασίες συντήρησης και των απαιτούμενων επισκευών στις εγκαταστάσεις του, τόσο στο κτήριο και τον περιβάλλοντα χώρο, όσο και στην πίστα.

Ειδικότερα, οι εν λόγω επεμβάσεις σε λειτουργικό και αισθητικό επίπεδο αφορούν σε ελαιοχρωματισμούς (του κτηρίου και των κερκίδων) αποψίλωση των γηπέδων και του πρασίνου εντός της πίστας, ανακαίνιση (βάψιμο-επισκευή) των προστατευτικών τοιχίων και των gravel και καθαριότητα του κτηρίου.

Αυτοκινητοδρόμιο-αγγελιδης-οδηγος-μοτο

Άνοιγμα με California Superbike School

Η επαναλειτουργία του Αυτοκινητοδρομίου σηματοδοτείται με την φιλοξενία του καταξιωμένου στους λάτρεις κι αθλητές της μοτοσυκλέτας California Superbike School (27-28/9/2014), κατά τη διάρκεια του οποίου οι αναβάτες θα παρακολουθήσουν μαθήματα οδήγησης από έμπειρους εκπαιδευτές και θα εξασκήσουν αυτά που θα διδαχθούν με ειδικές ασκήσεις στην πίστα.

Το πρόγραμμα-Η συνέχεια

  • Στις 4-5 Οκτωβρίου θα διεξαχθεί αγώνας Dragster μοτοσυκλετών, στο πλαίσιο του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Dragster που έχει προκηρύξει η Αθλητική Μοτοσυκλετιστική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΑΜΟΤΟΕ).
  • Το επόμενο Σαββατοκύριακο 11-12 Οκτωβρίου το «Halaris Bike Center» του γνωστού στο χώρο Γιώργου Χάλαρη διοργανώνει στο Αυτοκινητοδρόμιο διήμερο track day μοτοσυκλέτας.
  • Ακολουθεί, στις 17 Οκτωβρίου το track Day αυτοκινήτου που διοργανώνει κι εφέτος για τα μέλη του, το Ferrari Club Hellas.
  • Το Σαββατοκύριακο 18-19 Οκτωβρίου το SpeedSector ετοιμάζει ένα ακόμα private track day αυτοκινήτων στo Αυτοκινητοδρόμιο των Σερρών. Το SpeedSector’s Racetrack Experience θα ακολουθήσουν και τα μέλη του Ferrari Club Hellas με τις πανέμορφες «Ιταλίδες» που θα βρίσκονται στις Σέρρες ήδη από την προηγούμενη μέρα.
  • Το Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών θα φιλοξενήσει, το τριήμερο (Παρασκευή-Σάββατο-Κυριακή) 24-25-26 Οκτωβρίου διοργάνωση της Αθλητικής Μοτοσυκλετιστικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΑΜΟΤΟΕ), αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας Μοτοσυκλέτας.

 

Μαθήματα Ασφαλούς Οδήγησης

Στο πλαίσιο του Προγράμματος PROMO SAFE DRIVING (που χρηματοδοτήθηκε από το Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας Ελλάδας-Βουλγαρίας), θα λειτουργήσει κι εφέτος, στις εγκαταστάσεις του Αυτοκινητοδρομίου Σερρών, η Σχολή Ασφαλούς Οδήγησης.

Τα σεμινάρια περιλαμβάνουν θεωρητική εκπαίδευση και πρακτική εφαρμογή με τη χρήση του εκπαιδευτικού προσομοιωτή οδήγησης που έχει εγκατασταθεί στο Αυτοκινητοδρόμιο.

Να σημειωθεί ότι με σκοπό τη συνέχιση της λειτουργίας της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης και τη βελτίωση της οδηγικής συμπεριφοράς του τοπικού πληθυσμού, έχουν ήδη υπογραφεί Σύμφωνα Συνεργασίας του Δήμου Σερρών με την Αυτοκινητοδρόμιο ΑΕ-ΟΤΑ, το Σωματείο Εκπαιδευτών Υποψήφιων Οδηγών Ν. Σερρών και τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

 

Ο Δήμαρχος Σερρών

Ολοκληρώνοντας τη συνέντευξη τύπου για την επαναλειτουργία του Αυτοκινητοδρομίου ο Δήμαρχος Σερρών κ. Πέτρος Αγγελίδης τόνισε ότι :«το Αυτοκινητοδρόμιο αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα και σπουδαιότερα αναπτυξιακά έργα για το Δήμο Σερρών κι ένα από τα στρατηγικά πλεονεκτήματά του, καθώς έχει αποδειχθεί ότι συμβάλει καθοριστικά στην οικονομική αναβάθμιση της τοπικής κοινωνίας, στην ανάδειξη του τόπου και στην επίτευξη της πολυσυζητημένης εξωστρέφειας».

Οι κάτοικοι και οι επιχειρηματίες εύχονται να πάνε όλα καλά, αφού το αυτοκινητοδρόμιο αποτελεί πόλο έλξης για αγωνιζόμενους σε μηχανοκίνητα σπορ όχι μόνον από την Ελλάδα, αλλά και από τις γειτονικές χώρες. Επίσης εκεί διοργανώνονται εκθέσεις αυτοκινήτων, πολλές εκδηλώσεις από εταιρείες, από σχολές ασφαλούς οδήγησης, τεστ αυτοκινήτων και μοτοσικλετών, κλπ.
Στις υποδομές της πίστας περιλαμβάνονται δύο εστιατόρια, χώρος στάθμευσης 500 αυτοκινήτων, πίστα μότο – κρος, κάμπινγκ για τους αγωνιζόμενους, κλπ.