Επαναλειτουργία του δημοτικού λαχανόκηπου στις Σέρρες- θέσεις και χωρίς κοινωνικά κριτήρια

Επαναλειτουργία του δημοτικού λαχανόκηπου στις Σέρρες- θέσεις και χωρίς κοινωνικά κριτήρια

Δημοτικός Λαχανόκηπος-Αγγελίδης-ΣέρρεςΤην επαναλειτουργία του δημοτικού λαχανόκηπου του Δήμου Σερρών, ανακοίνωσε η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας και Υγείας κ. Σταυρούλα Αρβανίτη- Αγιανίδου σε συνέντευξη τύπου την Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015.

Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στα εξής :

«Ο Δημοτικός λαχανόκηπος  του Δήμου Σερρών λειτουργούσε τα δύο τελευταία χρόνια στα πλαίσια του προγράμματος «ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΙΣΗ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ» και σταμάτησε με την λήξη του  προγράμματος  στις 30-11-2014.

η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας και Υγείας κ. Σταυρούλα Αρβανίτη- Αγιανίδου
η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας και Υγείας κ. Σταυρούλα Αρβανίτη- Αγιανίδου

Ο Δήμος Σερρών αναλαμβάνει με δικά του έξοδα να διαμορφώσει το χώρο, προκειμένου να δοθεί για χρήση στους δικαιούχους, και η λειτουργία του ξεκινάει και πάλι. Να υπενθυμίσουμε ότι   ο  Δημοτικός Λαχανόκηπος βρίσκεται σε έκταση 18 περίπου στρεμμάτων πίσω από το ΒΙΟΠΑ στο δρόμο Σερρών – Νεοχωρίου.

 Σε  κάθε δικαιούχο θα διατεθεί έκταση 100 τ.μ. αρδευόμενη και περιφραγμένη, στην οποία θα καλλιεργούν οπωροκηπευτικά για ένα έτος και για όλη τη διάρκεια του έτους, με μόνη υποχρέωση να αποδίδουν το 10% της παραγωγής τους στην Κοινωνική Κουζίνα.

Κατά προτεραιότητα θα επιλέγονται ως δικαιούχοι, δημότες του Δήμου Σερρών άποροι, άνεργοι και με χαμηλά εισοδήματα, οι οποίοι διαβιούν κοντά στο όριο της φτώχειας με βάση το εκκαθαριστικό της εφορίας.

Συμπληρωματικά  και προκειμένου να αξιοποιηθεί όλη η έκταση, μπορούν να επιλέγονται για εγκατάσταση στο λαχανόκηπο και πολίτες του Δήμου Σερρών, οι οποίοι δεν ανήκουν σε κάποια ευπαθή ομάδα, αλλά επιθυμούν να έρθουν σε επαφή με τη φύση και τη γη για καθαρά προσωπικούς λόγους. Ο αριθμός συμμετεχόντων θα είναι περιορισμένος (έως 180 άτομα) και θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας. Ο Δημοτικός Λαχανόκηπος θα λειτουργεί βάσει Κανονισμού, τον οποίο θα αποδέχονται όλοι οι δικαιούχοι.

Οι ενδιαφερόμενοι  μπορούν να καταθέτουν τα δικαιολογητικά τους , όπως αναφέρονται παρακά-τω, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στο γραφείο 120 της Δ/νσης Κοινωνικής Προστασίας Υγείας Παιδείας και Πολιτισμού στο κτίριο της πρώην Νομαρχίας τηλ 2321350571, απο την Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015 έως Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015..