Επανένταξη άγριων πουλιών στη λίμνη Κερκίνη

Επανένταξη άγριων πουλιών στη λίμνη Κερκίνη

Milvus migrans-τσίφτηςΤο Ελληνικό Κέντρο Περίθαλψης Άγριων Ζώων (ΕΚΠΑΖ) με τη συνδρομή της Δράσης για την Άγρια Ζωή και του Φορέα Διαχείρισης της λίμνης Κερκίνης θα προχωρήσουν το Σάββατο 10 Μαΐου 2014 σε επανένταξη αποθεραπευμένων άγριων πουλιών στη λίμνη Κερκίνη. Το ραντεβού έχει οριστεί στις 11:00 στο Κέντρο Πληροφόρησης του Φορέα Διαχείρισης στο χωριό Κερκίνη. Πρόκειται για 11 Πελαργούς (Ciconiaciconia), 1 Σταχτοτσικνιά (Ardeacinerea), 2 Τσίφτες (Milvusmigrans), 1 Γερακίνα (Buteobuteo) και ένα Σταυραετό (Hierraetuspennatus). Τα πουλιά είχαν βρεθεί τραυματισμένα ή κάποια από αυτά ενώ ακόμα ήταν μωρά και στάλθηκαν στο ΕΚΠΑΖ για νοσηλεία.

Ο ένας από τους δύο Τσίφτηδες βρέθηκε στο έδαφος νεοσσός ακόμα μαζί με το αδελφάκι του, όταν από λάθος υλοτόμου κόπηκε το δέντρο όπου υπήρχε η φωλιά. Και τα δύο παρέλαβε ο Φορέας Διαχείρισης της Λίμνης Κερκίνης ο οποίος φρόντισε για τη μεταφορά τους στη Δράση για την Άγρια Ζωή στη Θεσσαλονίκη, αλλά για το ένα από τα δύο πουλιά ήταν ήδη πολύ αργά. Έπειτα από λίγες ημέρες και με την κατάλληλη φροντίδα το πουλί δυνάμωσε κι έτσι στάθηκε εφικτή η μεταφορά του στις εγκαταστάσεις του ΕΚΠΑΖ στην Αίγινα. Εκεί αναπτύχθηκε πλήρως, και αφού άρχισε τα πρώτα του πετάγματα μπήκε σε κλωβό επανένταξης.

Το Ελληνικό Κέντρο Περίθαλψης Άγριων Ζώων και η Δράση για την Άγρια Ζωή είναι μη κερδοσκοπικά σωματεία τα οποία στηρίζονται στην προσφορά εθελοντικής εργασίας και ως σκοπό έχουν την περίθαλψη και επανένταξη άγριων ζώων στο φυσικό περιβάλλον, καθώς και την περιβαλλοντική ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών. Όποιος βρει κάποιο τραυματισμένο άγριο ζώο ή θέλει να συνδράμει σε αυτή την προσπάθεια μπορεί να επικοινωνεί μαζί μας στα τηλέφωνα 6979914851 (ΕΚΠΑΖ) 6979914852 (Δράση για την Άγρια Ζωή).