Επεισόδια και χημικά στο συλλαλητήριο των αγροτών στο Σύνταγμα (video)

Επεισόδια και χημικά στο συλλαλητήριο των αγροτών στο Σύνταγμα (video)

Ένταση επικράτησε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι έξω από τη Βουλή, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη το παναγροτικό συλλαλητήριο.

Δυνάμεις των ΜΑΤ προχώρησαν στη χρήση χημικών ουσιών στην προσπάθειά τους να απωθήσουν μερίδα των συγκεντρωμένων που επιχείρησε να περάσει στον προαύλιο χώρο της Βουλής.
Η κατάσταση στην πλατεία Συντάγματος παρέμεινε τεταμένη για αρκετή ώρα ενώ η αστυνομία προχώρησε και σε δύο συλλήψεις.
Την αντίθεσή τους στο ασφαλιστικό, αλλά και στο φορολογικό νομοσχέδιο τα οποία υποστηρίζουν ότι θα… αφανίσουν τον κλάδο τους εκφράζουν αγρότες από όλη την Ελλάδα με το συλλαλητήριό τους, αυτήν την ώρα.

Νωρίς το πρωί αγρότες από την Κρήτη, που αποβιβάστηκαν λίγο νωρίτερα στον Πειραιά, βρίσκονται ήδη μπροστά από το ελληνικό κοινοβούλιο κρατώντας πανό που μεταξύ άλλων αναφέρουν: «Αφεντικά δεν θέλουμε στον τόπο και τη γη μας, εμείς θα την ορίσουμε την μοίρα τη δική μας».
Ο γραμματέας της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών, Γιάννης Παναγής είπε, μεταξύ άλλων, στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ ότι οι αγρότες θα επιδώσουν ψήφισμα διαμαρτυρίας στον πρόεδρο της Βουλής.

VIDEO – ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΑΓΡΟΤΩΝ από realmedialive

Εστειλε, δε, το μήνυμα στα κέντρα αποφάσεων, όπως χαρακτηριστικά είπε, να μην προχωρήσουν σε κινήσεις που θα οδηγήσουν στην εξόντωση του κλάδου τους.
Οι διοργανωτές, μάλιστα, κάνουν λόγο για τη μεγαλύτερη κινητοποίηση όλων των τελευταίων ετών, ενώ η προετοιμασία της είχε ξεκινήσει εδώ και δύο εβδομάδες.

Εξάλλου, με πούλμαν στην πρωτεύουσα έφθασαν αγρότες από τις Σέρρες, τη Δράμα, την Αλεξανδρούπολη, την Κομοτηνή, την Καβάλα, τη Θεσσαλονίκη, την Κατερίνη, τη Βοιωτία, τον Βόλο, τη Θεσπρωτία, το Κιλκίς, το Μεσολόγγι