Επέκταση του διυλιστηρίου νερού Μητρουσίου με δυνατότητα επιπλέον 30 μ 3 την ώρα

Επέκταση του διυλιστηρίου νερού Μητρουσίου με δυνατότητα επιπλέον 30 μ 3 την ώρα
Π.Αγγελίδης και Αθ.Αραμπατζής επίσκεψη στο διυλιστήριο νερού της Δημοτικής  Κοινότητας Μητρουσίου
Π.Αγγελίδης και Αθ.Αραμπατζής επίσκεψη στο διυλιστήριο νερού της Δημοτικής Κοινότητας Μητρουσίου

«Με την ολοκλήρωση της επέκτασης του διυλιστηρίου νερού της Δημοτικής  Κοινότητας Μητρουσίου, τις προσεχείς ημέρες, αντιμετωπίζεται ένα χρόνιο πρόβλημα που έχει να κάνει με την επάρκεια του νερού, ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες.

Πιστεύω, ότι το έργο αυτό, σε συνδυασμό με την τοποθέτηση επτά σταθμών Τηλεελέγχου (που ενημερώνουν για τυχόν διαρροές και απώλειες) στο χωριό, θα φέρει τη ζητούμενη ποσότητα, αρκεί οι αγαπητοί Μητρουσιώτες να χρησιμοποιούν το πόσιμο νερό μόνο για οικιακή χρήση».

Αυτό δήλωσε ο Δήμαρχος Σερρών κ. Πέτρος Αγγελίδης που τη Δευτέρα 1η Ιουλίου το πρωί επιθεώρησε το έργο, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑ Σερρών κ. Θ. Αραμπατζή και τον Πρόεδρο της Δ.Κ. Μητρουσίου κ. ΣτέργιοΓρέψιο.

 Άριστο νερό

Ο Πρόεδρος της Δ.Κ. Μητρουσίου κ. Στέργιος Γρέψιος με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΣ Θ.Αραμπατζή και τον Δήμαρχο Σερρών Π.Αγγελίδη
Ο Πρόεδρος της Δ.Κ. Μητρουσίου κ. Στέργιος Γρέψιος με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΣ Θ.Αραμπατζή και τον Δήμαρχο Σερρών Π.Αγγελίδη

«Η επέκταση ξεκίνησε στα τέλη Μαϊου και σύντομα θα ολοκληρωθεί αποδίδοντας 30 μ 3 νερού την ώρα επιπλέον, τα οποία θα προστεθούν στα 60μ 3/ώρα του υπάρχοντος διυλιστηρίου. Το έργο θα κοστίσει 110.700€», ενημέρωσε ο Πρόεδρος και σχολίασε:

«Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρχουν αρκετά μεγάλες ποσότητες. Θέλω όμως να σημειώσω, ότι θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με τη χρήση του πόσιμου νερού. Για άρδευση να χρησιμοποιούμε νερό από άλλες πηγές, όπως οι οικιακές γεωτρήσεις».

«Τονίζω, για μία ακόμα φορά, ότι το νερό του Μητρουσίου ελέγχεται τακτικότατα, και πρόσφατα αντικαταστάθηκε το φίλτρο, κόστους 50.000 ευρώ, που φιλτράρει το αρσενικό και συντηρήθηκε όλη η μονάδα, με αποτέλεσμα να έχουμε νερό σε επάρκεια και άριστης ποιότητας» επανέλαβε ο κ. Θ. Αραμπατζής.

Advertisements