Έπεσε Apache σε άσκηση στα Βρασνά – Σώοι οι χειριστές μετά από δραματική διάσωση! (video+φωτο)

Έπεσε Apache σε άσκηση στα Βρασνά – Σώοι οι χειριστές μετά από δραματική διάσωση! (video+φωτο)

Ενα ελικόπτερο της αεροπορίας στρατού κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή των Βρασνών, με τους δύο χειριστές να καταφέρνουν να διασωθούν, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Δραματική η διάσωση του ενός χειριστή

Σύμφωνα με το militaire.gr, το ελικόπτερο έπεσε σε απόσταση 30 μέτρων από την παραλία Βρασνών-Σταυρού και ο ένας χειριστής κατάφερε να απεγκλωβιστεί, αλλά ο δεύτερος, άγνωστο γιατί, δεν τα κατάφερε.

apatsi_ptosi_vrasnaΤα λεπτά που ακολούθησαν ήταν δραματικά: Πάνω από το σημείο στο οποίο είχε βυθιστεί το ελικόπτερο έφθασε μία ομάδα των Ειδικών Δυνάμεων και ένας εκ των στελεχών της βούτηξε στο βυθό της θάλασσας και με άπνοια κατόρθωσε να απεγκλωβίσει και τον δεύτερο χειριστή.

Ο δεύτερος χειριστής του Apache, σύμφωνα με το δημοσίευμα, χρειάστηκε άμεση ιατρική βοήθεια για να τον επαναφέρουν στη ζωή.
Ευτυχώς, στο τέλος πήγαν όλα καλά, ενώ και οι δύο μεταφέρθηκαν στο 424 ΣΝΘ για τις απαραίτητες εξετάσεις.

Το Apache έπεσε περίπου στις 9 το πρωί της Τρίτης, κατά τη διάρκεια της Εθνικής Διακλαδικής Άσκησης Μεγάλης Κλίμακας «ΣΑΡΙΣΑ».

Δείτε το βίντεο από τα ελικόπερα που πετούν πάνω από το σημείο όπου κατέπεσε σήμερα το ελικόπερο Απάτσι (πηγη: seleo.gr)