Επέστρεψε στο σπίτι της η Αρχαιολόγος Κατερίνα Περιστέρη μετά την πρωινή εισαγωγή της στο Νοσοκομείο Σερρών

Επέστρεψε στο σπίτι της η Αρχαιολόγος Κατερίνα Περιστέρη μετά την πρωινή εισαγωγή της στο Νοσοκομείο Σερρών

Στο σπίτι της επέστρεψε (σύμφωνα με πληροφορίες μας), η Κατερίνα Περιστέρη, μετά την εισαγωγή της το πρωί της Δευτέρας (31/8) στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών, όταν ένιωσε έντονη αδιαθεσία. Η διευθύντρια στην ΚΗ΄ Εφορεία Προϊστορικών & Κλασικών Αρχαιοτήτων, και επικεφαλής της ανασκαφής στον Τύμβο Καστά της Αμφίπολης, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Σερρών, από συνεργάτες της, στις 10:30 το πρωί, όταν παραπονέθηκε ότι δεν αισθανόταν καλά.
Η κυρία Περιστέρη το τελευταίο διάστημα δέχεται σφοδρή επίθεση, μέσω “διαρροών” στα ΜΜΕ,από συναδέλφους της αρχαιολόγους, που φέρονται να έχουν συντάξει πόρισμα που θέλει το μνημείο στο λόφο Καστά να είναι ρωμαϊκό και όχι μακεδονικό του τελευταίου τετάρτου του 4ου αιώνα π.Χ.
Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι για αύριο, 1η Σεπτεμβρίου, έχει προγραμματιστεί η συνεδρίαση του ΚΑΣ (Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο) από την αναπληρώτρια γενική γραμματέα του ΥΠΠΟ, Μαρία Βλαζάκη, στην οποία αναμένεται να ανοίξει η συζήτηση για την μεθοδο που χρησιμοποιήθηκε στην ανασκαφή (η κυρία Περιστέρη δεν θα παρευρισκόταν ούτως ή άλλως στη συνεδρίαση του ΚΑΣ, καθώς δεν έχει σχέση με το όργανο).

Advertisements