Το επετειακό 20ό CLASSIC AUTO-MOTO TRIAL πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στις ΣΕΡΡΕΣ

Το επετειακό 20ό CLASSIC AUTO-MOTO TRIAL πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στις ΣΕΡΡΕΣ

20 auto trial_Serres_2014_MA0_3158Η Λέσχη Αυτοκινήτου – Μοτοσικλέτας Σερρών (ΛΑΜΣ) πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία το επετειακό 20ό ClassicAutoMotoTrial (Ράλλυ Αντίκα) στις Σέρρες το Σάββατο 31 Μαΐου και την Κυριακή 1 Ιουνίου 2014.

Το απόγευμα του Σαββάτου συγκεντρώθηκαν στον πεζόδρομο της οδού Κων. Καραμανλή (από το δημαρχείο μέχρι την πλατεία Κρονίου) των Σερρών περισσότερα από 70 οχήματα (Αυτοκίνητα και Μοτοσικλέτες) που κατασκευάστηκαν πριν από το 1989. Το παλαιότερο όχημα ήταν μία μοτοσικλέτα DKW του 1934, ενώ τα περισσότερα ήταν της δεκαετίας του ’50. Παράλληλα πραγματοποιήθηκε και έκθεση παλαιών ποδηλάτων. Και όλα αυτά υπό τους ήχους του Jukebox! Ο κόσμος είχε τη δυνατότητα να τα θαυμάσει και να θυμηθεί άλλες παλιές καλές εποχές.

Την Κυριακή στις 10.00 π.μ. δόθηκε η εκκίνηση. Συμμετείχαν 52 οχήματα από τη Βόρεια Ελλάδα. Αφού έκαναν ολιγόλεπτη στάση στον Γάζωρο, συνέχισαν για το Σπήλαιο Αλιστράτης όπου τερμάτισαν περίπου στις 11.15 π.μ. Εκεί ξεκουράστηκαν απολαμβάνοντας τη φιλοξενία και στη συνέχεια ξεναγήθηκαν. Το υπέροχο περιβάλλον συνδυάστηκε ιδανικά με τις αντίκες. Οι υπόλοιποι επισκέπτες απόλαυσαν το θέαμα.

Στις 13.10 δόθηκε η εκκίνηση για την επιστροφή μέσω Ν. Ζίχνης (ολιγόλεπτη στάση) και οι συμμετέχοντες τερμάτισαν στην πίστα Καρτ στις 14.30, όπου έγινε και πανηγυρική παρέλαση των οχημάτων, προσφέροντας υπέροχο θέαμα σε όλους. Η διαδρομή ήταν 102 χιλιόμετρα και τα οχήματα κινήθηκαν με σχετικά χαμηλή ταχύτητα.

Οι αγωνιζόμενοι και όσοι βοήθησαν στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης γευμάτισαν συζητώντας τις εμπειρίες τους. Ακολούθησαν οι απονομές κυπέλλων, πλακετών και μεταλλίων.

Η ΛΑΜΣ τίμησε τον μεγαλύτερο οδηγό (Παντελή Κοβανίδη, *1946), τη νεότερη οδηγό (Κωνσταντίνα Παπαζήση, *1993), την μακρινή συμμετοχή (από την Ξάνθη), το παλαιότερο όχημα (Σάββας Ηλιάδης, BMWτου 1950) και την καλύτερη γυναικεία συμμετοχή (Μαρία Τζιάκα από τις Σέρρες).

Μερικές μάρκες οχημάτων που συμμετείχαν Μοτοσικλέτες: BMW, Horex, NSU, Jawa, Vespa, Honda, Kawasaki, Zündapp, Florett, Sachs, DKW, Simson, AWO, Yamaha, HarleyDavidson, Suzuki, Norton, Ardie, MotoGuzziκαι FanticMotor.

Αυτοκίνητα: Alfa Romeo, Peugeot, Mini Cooper, Lancia, Toyota, VW, Ford, BMW, Opel, Citroen, Subaru, Fiat, Audi, Mitsubishi, Autobianchi, Jaguar, Rover, Willis, Mercedes, Mahindra και Wartburg.

Τα αποτελέσματα και τις συμμετοχές μπορείτε να τις δείτε εδώ

Επ’ ευκαιρία του επετειακού χαρακτήρα η ΛΑΜΣ τίμησε:

  • • τους κ.κ. Ζήση Μητλιάγκα, Γιάννη Βλάχο, Γιάννη Μωυσιάδη και Πέτρο Αγγελίδη που διετέλεσαν δήμαρχοι την τελευταία εικοσαετία για την παραχώρηση κάθε χρόνο του εκθεσιακού χώρου.
  • • τους προέδρους της κ.κ. Χρήστο Κωνσταντινίδη, Αλέξανδρο Δάφτσιο, Πασχάλη Θεοχαράκη και Θεόδωρο Μικρόπουλο για την εικοσάχρονη πραγματοποίηση του ClassicAuto-MotoTrial.

Στους συμμετέχοντες διανεμήθηκε από την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών ενημερωτικό υλικό για τον «Νομό Σερρών». Σε όλους δόθηκαν ακανέδες Βασάκη, προσφορά της ομώνυμης Εταιρείας.

  • Τιμήθηκαν οι χορηγοί της διοργάνωσης τους οποίους και ευχαριστούμε για τη συνεχή προσφορά τους. Επίσης ευχαριστούμε όσους με οποιοδήποτε τρόπο συνέβαλαν στη διοργάνωση και επιτυχία της εκδήλωσης. Ενδεικτικά αναφέρουμε τους συμμετέχοντες, τη Γραμματεία, τους Κριτές, τη Λέσχη ΦΑ.ΜΗ.ΛΙ.Α., τα ΜΜΕ, τους Δήμους Σερρών και Ν. Ζίχνης, το Σπήλαιο Αλιστράτης, την ΚΕΔΗΣ, την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών, την Τροχαία Σερρών και την οδική βοήθεια HELLASSERVICE, που πάντα φροντίζει για τις παράπλευρες απώλειες.
  • Το φωτογραφικό υλικό είναι ευγενική προσφορά του FOTOΚΛΙΚ Σέρρες (www.fotoklik.eu). Ξεναγηθείτε και ξαναζήστε το 20ό ClassicAuto-MotoTrial μέσα από τον φακό του FOTOΚΛΙΚ και αγοράστε τις φωτογραφίες σας…

Το ClassicAuto-MotoTrial έγινε πλέον θεσμός για την Βόρεια Ελλάδα. Ταυτίζεται με την πόλη των Σερρών και το αυτοκινητοδρόμιό της. Είναι μια ακόμη αφορμή για συνάντηση στις Σέρρες.

Ραντεβού το 2015 για το 21ο της τρίτης δεκαετίας!